به نقل از پایگاه خبری پالیتیکو، این هشدار از سوی این مقام سوئدی در حالی مطرح شده که مقامات انگلیسی و اتحادیه اروپا به دنبال نشست سران در ماه میبه عنوان فرصتی هستند که میتوان چنین توافقی را حداقل در شرایط کلی امضا کرد.
وزیر امور اتحادیه اروپا در سوئد همچنین گفت: «بعید است که دولتهای عضو اتحادیه اروپا قرارداد امنیتی با انگلیس را امضا کنند، مگر اینکه مذاکرات در مورد سایر موضوعات حساس از جمله دسترسی به آبهای این کشور برای ناوگان ماهیگیری اروپا حل شود. یک معامله بر روی ماهیگیری همچنین به ایجاد اعتماد بین لندن و بروکسل کمک خواهد کرد.»
روزنکرانتز ادامه داد: «فکر میکنم واقعا مهم است که اتحادیه اروپا و لندن در زمینه دفاع و امنیت با یکدیگر همکاری کنند. بدیهی است که مسائل حساس دیگری نیز برای بسیاری از کشورهای عضو وجود دارد که باید حل شود و یکی از آنها شیلات است.»
وی در پاسخ به این سوال که آیا میتوان ابتدا یک پیمان دفاعی را تکمیل کرد و سپس به سمت مذاکره حقوق ماهیگیری رفت، گفت: «فکر میکنم باید راهی پیدا کنیم که بتوانیم هر دو را انجام دهیم، زیرا میخواهیم با مشارکت دفاعی پیش برویم، اما برای بسیاری از کشورها حل مسائل حساس دیگر نیز مهم است. بنابراین فکر میکنم در مورد شیلات و موضوعات دیگر نیز گامهایی برداشته شود.»
موضوع حقوق ماهیگیری مذاکرات بر سر خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (بریگزیت) را تداوم بخشید و روابط لندن و پاریس را پس از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا تیره و تار کرد و این وضعیت به ویژه در دوران نخست وزیری بوریس جانسون که بارها با امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه درگیر شد، بدتر شد.
مقامات انگلیسی امیدوار بودند که طرح کر استارمر، نخست وزیر این کشور برای «ریست» در روابط با اتحادیه اروپا به پیروزی سریع در امنیت و دفاع برسد، زیرا ارتش انگلیس همچنان در سرتاسر اروپا مورد احترام است و همچنین دارای تسلیحات هستهای است و این اتحاد را جذاب کرده است.
بسیاری از مقامات دخیل در این روند میگویند که پیشرفت در نتیجه مساله حقوق ماهیگیری، همراه با مسائلی مانند طرح پیشنهادی بسیج جوانان و سیاستهای مرزی برای جبل الطارق، به کندی پیش میرود.
مذاکرات با هدف داشتن یک برنامه توافق شده برای ارائه در نشست سران در انگلیس بین استارمر و مقامات ارشد اتحادیه اروپا در ۱۹ می ادامه دارد.
در این میان، تصمیم دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده برای کاهش تعهدات واشنگتن در قبال امنیت اروپا و همینطور برنامههای اتحادیه اروپا برای تقویت صنعت دفاعی داخلی خود در پاسخ به این تصمیم ترامپ، سطحی از پیچیدگی را به مذاکرات درباره توافق بریتانیا اضافه کرده است.
بروکسل برنامه وام ۱۵۰ میلیارد یورویی را برای کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای تسلیح مجدد پیشنهاد کرده است. به گفته اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، وجوه پرداختی باید بر مبنای «خرید بیشتر از اروپا» سرمایهگذاری شود.
اما بدون توافق رسمی دفاعی با بروکسل، لندن از این طرح خارج خواهد شد. در صورت توافق، دولتهای اروپایی آزاد خواهند بود که از این بودجه برای خرید تسلیحات و تجهیزات ساخت انگلیس استفاده کنند.
جیسکا روزنکرانتز در این باره گفت: «ما میخواهیم لندن نیز بخشی از این امر باشد. ما یک منافع و مسئولیت مشترک داریم، ما در مورد حمایت از اوکراین و افزایش دفاعی توافق داریم. ما باید با هم کار کنیم و بسیار خوب است که شراکت داشته باشیم.»
source