پیکر فریدون شهبازیان، آهنگساز برجسته و رهبر ارکستر ملی ایران امروز ۲۴ دی ماه در فضایی آکنده از اندوه و احترام بدرقه میشود. تالار وحدت، که خود شاهد سالها تلاش او در عرصه موسیقی ایران بوده حالا میزبان آخرین وداع با مردی است که نوای آثارش در گوش تاریخ هنر این سرزمین جاودانه خواهد ماند.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و هنر برنا؛ در این مراسم چهرههایی چون: سید عباس صالحی، نادره رضایی، حسین علیزاده، علی بوستان، محمد اصفهانی، علی جعفریپویان، حمیدرضا نوربخش، شهرام صارمی، بیژن بیژنی، هوشنگ کامکار، داریوش پیرنیاکان، محمدرضا عقیلی، پوریا اخواص، مجید اخشابی، بابک چمن آرا، حمیدرضا نوربخش، محمد الهیاری، همایون رحیمیان، داود گنجهای و… حضور داشتند.
نوربخش: شهبازیان پدر مهربان موسیقی ایران بود
در آغاز مراسمی که اجرای آن بر عهده سهیل محمودی بود، حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی ایران در سخنانی کوتاه اظهار داشت: این فقدان را به همه تسلیت میگویم و باید بگویم که امروز برای من روز سختی است. او همچون پدری مهربان برای موسیقی بود. شخصیتش بسیار پرابهت و در عین حال سرشار از مهربانی بود. زندهیاد فریدون شهبازیان، هنرمندی با سلیقه و خوشذوق بود. خاطرات زیادی از او دارم و امروز دل من از رفتن او خون است.
پس از آن حسام الدین سراج خواننده و زمان خیری نوازنده نی قطعهای را به یاد به مرحوم شهبازیان اجرا کردند.
حسام الدین سراج پیش از اجرای این قطعه گفت: امروز برای همه ما روز سختی است. ما امروز هنرمند بزرگی را از دست دادیم. او مهربان و در عین حال پر ابهت بود و امروز دلم خون است که ما هنرمند بزرگواری را از دست دادیم.
گنجهای: شهبازیان با طنین اذان به ابدیت پیوست
سخنران بعدی داود گنجهای نوازنده پیشکسوت و عضو هیئتمدیره خانه موسیقی بود. گنجهای با یادبود فریدون شهبازیان با احساسی عمیق از جایگاه والای هنرمندان و اندوه خود از فقدان یکی از بهترین دوستانش سخن گفت و اظهار داشت: هنرمندان تاج سر آفرینش هستند و امروز برای من سخت است که یکی از بهترین دوستانم را از دست دادهام. او من را بهتر از خودم دوست داشت و همواره به او ارادت داشتم.
گنجهای همچنین با اشاره به دیدار اخیر خود با شهبازیان و هوشنگ کامکار در خانه موسیقی افزود: دو هفته پیش با هوشنگ کامکار و فریدون شهبازیان در خانه موسیقی نشسته بودیم و تاریخ را مرور میکردیم. همانجا گفتم با هم عکس بیندازیم، شاید هفته بعد نباشیم و امروز، شهبازیان میان ما نیست.
وی با یادآوری خاطرات همکاری با شهبازیان تصریح کرد: او خواسته یا ناخواسته در دولت و صداوسیما کارمند شد. شرایطی که من، کامبیز روشنروان و علی رهبری نیز تجربه کردیم. شهبازیان با شنیدن صدای اذان و طنین “اللهاکبر” در بیمارستان از دنیا رفت. هنوز که یادم میآید، دلم میلرزد.
گنجهای درباره شخصیت هنری و اخلاقی شهبازیان گفت: میگفتند او به موسیقی پاپ علاقهمند است، اما بهصراحت میگویم که شهبازیان نمونهای از تسلط بر موسیقی و انسانی بیحاشیه بود. او هرگز هنرمندی را ممنوعالکار نکرد و هیچگاه پشت سر کسی بد نگفت. من خاطرات زیادی از او دارم که همه نشان از بزرگی شخصیتش دارد.
در ادامه وی از قضاوتها و کمبود بخشش در میان مردم ابراز نگرانی کرد و افزود: همه ما، از وزیر گرفته تا هنرمند، گناهکاریم و امیدوارم خداوند ما را ببخشد. به همه شما توصیه میکنم که یکدیگر را قضاوت نکنید.
علیشاپور: سرمایه ما هنرمندانند نه نفت و گاز
پس از این سخنان، با ورود پیکر مرحوم شهبازیان، مراسم با اجرای آوازی توسط حسین علیشاپور و نینوازی زمان خیری ادامه یافت.
علیشاپور پیش از اجرا گفت: به اعتقاد من، سرمایه اصلی این مملکت نفت و گاز نیست؛ بلکه هنرمندانی چون فریدون شهبازیان، حسین علیزاده و داود گنجهای هستند. امیدوارم همه ما زیر سایه این بزرگان باشیم.
علیزاده: چرا شهبازیان را باید در شبکههای خارجی شناخت؟
حسین علیزاده، آهنگساز و نوازنده برجسته موسیقی ایرانی، در بخش پایانی مراسم تشییع پیکر مرحوم فریدون شهبازیان گفت: غمی که بر دل ما سنگینی میکند، بسیار عمیق است. او هنرمند بزرگی بود که همه ایران عاشق او هستند. من از جوانی با وی آشنا شدم و او برایم مانند برادر بزرگتر بود. وقتی به من پیشنهاد همکاری داد، ابتدا بسیار هراس داشتم، اما شهبازیان ناخدایی ماهر بود که با تسلط و جذبه مثالزدنیاش، قطعه مورد نظر را با آرامش ضبط کردیم.
وی ادامه داد: هر بار که با فریدون ملاقات میکردم، حس خوبی از او میگرفتم. او همچون کوهی پشت ما ایستاده بود. ای کاش اینجا بود و از رنجهایی که من و دوستانم در ایران کشیدیم سخن میگفت. امروز خیلی دیر است و با رفتنش زخمی عمیق بر دل ما گذاشت. فریدون متعلق به مردم بود و حتی در مسئولیتهای دولتی، همیشه برای موسیقی تلاش میکرد. ای کاش مسئولان درک کنند که چه هنرمند بزرگی را از دست دادیم. باید تعارف را کنار بگذاریم. چرا باید مردم برای شناخت شهبازیان به شبکههای خارجی مثل بیبیسی مراجعه کنند، در حالی که در داخل هیچ معرفی درخوری از او انجام نشد؟
علیزاده تأکید کرد: آنچه هنرمند را هنرمند میکند، همیشه مردم هستند. من از طرف خودم و فریدون شهبازیان از ملت ایران تشکر میکنم که همیشه همراه آثار این هنرمندان بودند. این ما هستیم که میدانیم چه کسی را از دست دادهایم، اما مدیران نمیدانند.
در ادامه مراسم، قاسم رفعتی خواننده پیشکسوت موسیقی ایرانی قطعه آوازی را برای حاضران اجرا کرد و گفت: فریدون شهبازیان بسیار به گردن من حق دارد و همواره مدیون او هستم.
«گل گلدون من»؛ پایان تلخوشیرین بدرقهای جاودان
در پایان مراسم، قطعه ماندگار «گل گلدون من» از ساختههای فریدون شهبازیان با صدای این هنرمند برای حاضران پخش شد.
انتهای پیام/
source