Wp Header Logo 1260.png

مسعود پزشکیان در ادامه برنامه‌های سفر به نیویورک، عصر دوشنبه به وقت محلی، در دیدار «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد، ضمن قدردانی از ابراز همدردی وی برای درگذشت تعدادی از معدن‌کاران کشورمان در انفجار معدن طبس، این رخداد تلخ را یکی از آثار تحریم‌های ناجوانمردانه علیه جمهوری اسلامی ایران و ممنوعیت ورود تجهیزات به کشورمان دانست.

وی در ادامه با بیان این‌که «شعار بنده در انتخابات ریاست جمهوری وفاق در داخل و تعامل با جهان بود»، گفت: رژیم صهیونیستی در روز آغاز رسمی ریاست جمهوری بنده، اقدام به ترور «شهید هنیه» به عنوان مهمان رسمی جمهوری اسلامی ایران کرد و در حالی که ما برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها و درگیری‌ها صبر پیشه کردیم، صهیونیست‌ها بعد از به شهادت رساندن حداقل ۴۱ هزار نفر در غزه، حالا به لبنان هم حمله کرده و تعداد زیادی را به شهادت رسانده‌اند و ما به شکل خیلی جدی نگران گسترش درگیری در تمام منطقه هستیم.

پزشکیان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این‌که «جمهوری اسلامی ایران به دنبال ایجاد صلح و امنیت پایدار در منطقه با کمک دولت‌های همسایه از جمله کشورهای حاشیه خلیج‌فارس است»، افزود: ایران به هیچ وجه به دنبال سلاح هسته‌ای نیست. ما در ۲۰۰ سال گذشته آغازگر هیچ جنگ و درگیری نبوده‌ایم و اساسا به دنبال زندگی در صلح، امنیت و آرامش هستیم.

«آنتونیو گوترش» نیز در این دیدار با تبریک به پزشکیان برای کسب اعتماد مردم ایران و نیز ابراز همدردی با ملت ایران در واقعه جانباختن تعدادی از معدن‌کاران کشورمان، ابراز امیدواری کرد که جمهوری اسلامی ایران در دوره دولت چهاردهم در مسیر توسعه قرار گرفته و منطقه خاورمیانه نیز شاهد صلح، امنیت و آرامش باشد.

دبیرکل سازمان ملل متحد با بیان این‌که «توقف جنگ در غزه اولویت ماست»، تصریح کرد: واقعه هفتم اکتبر به هیچ‌وجه توجیه‌گر جنایات و کشتار دسته جمعی فلسطینیان در غزه نیست. من بارها این نکته را تکرار کرده‌ام که حجم خسارت‌ها و جانباختگان بی‌سابقه بوده و باید حقوق فلسطینیان هم در غزه و هم در کرانه غربی، با توقف کشتار و همچنین توقف شهرک‌سازی استیفا شود. همچنین نباید اجازه دهیم لبنان به غزه دیگری تبدیل شود.

گوترش ضمن ابراز خرسندی از بهبود روابط و همکاری‌های جمهوری اسلامی ایران و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس خاطرنشان کرد: برای شما، کشورتان و تاریخ غنی و کهن شما ارزش و اهمیت زیادی قائل هستم. من در زمان ریاست کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل چند بار به ایران آمدم و از نزدیک عمق مهمان‌نوازی شما به خصوص نسبت به مردم افغانستان را با وجود عدم ارسال کمک‌های بین‌المللی دیده‌ام و از حس همدلی، هم‌یاری و انسان‌دوستی شما ایرانیان کمال قدردانی را دارم و امیدوارم این روحیه به تقویت و ارتقای سطح همکاری‌های منطقه‌ای بیانجامد.

source

khazarnameh.ir

توسط khazarnameh.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *