به گزارش گروه فرهنگ و هنر برنا؛ در ابتدای این مراسم یونس شکرخواه از داوران بخش چند رسانهای جشنواره ملی جاده سبز با بیان اینکه سطح جشنواره از اکنون قابل قضاوت نیست، اظهار کرد: حضور استادان سرشناس و داوران برجسته در بخشهای چند رسانهای، رسانههای مکتوب و گرافیک و عکس حاوی پیام است.
وی افزود: میخواهم این اطمینان را بدهم که داوران، آدمهای سختگیر هستند. با توجه به تجربه موفق برادران حیدری در برگزاری جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی، اکنون نیز کار خوبی را در تبریز شروع کرده و افراد سخت گیری را برای داوری انتخاب کرده اند. صادقانه بگویم به چشم انداز این جشنواره بسیار خوشبین هستم.
فریدون صدیقی از داوران بخش رسانههای مکتوب این جشنواره گفت: هوشمندی رسانه در این است که زغال را به الماس تبدیل کند و موضوع تصادفات را به صورت جزئی بررسی کند. هنوز آثار واصل شده به دبیرخانه جشنواره، به دست داوران نرسیده است که بتوانیم درباره سطح جشنواره قضاوت داشته باشیم، اما نحوه داوریها مشخص است و آثار برتر با ملاحظه رعایت اصول و قواعد حرفهای و با رویکردی منصفانه انتخاب و معرفی خواهند شد.
وی ادامه داد: در عین حال شرکتکنندگان در جشنواره باید بدانند که قضاوتها بر حسب ظرفیتهای محلی خواهد بود و یک شرکت کننده از یک استان، با دیگر روزنامهنگاران همان استان مقایسه خواهند شد.
فریدون عموزاده نیز در این نشست در پاسخ به سوالی مبنی بر ضرورت حضور عوامل بازدارنده تخلفات رانندگی و اینکه رویکرد جشنوارهها باید به چه سمتی سوق داده شود، اظهار کرد: هدف از برگزاری این جشنوارهها این است که ما به عنوان رسانه باید چه اقدامی در این زمینه انجام دهیم تا اثرگذار باشد تا زمانی که موضوعی ملی نباشد، هیچ تغییری در آن رخ نمیدهد. تنها با فرهنگسازی یک طرفه مردم نمیتوان کاری را پیش برد. رسانه باید کمک کند یک معضل به خاص تبدیل شود یعنی خاص مردم نه، بلکه به خاص نهادهای مسئول هم تبدیل شود.
حمیدرضا بیدقی یکی از داوران بخش گرافیک و عکس این جشنواره و طراح پوسترهای این جشنواره گفت: جاده سبز جزو معدود جشنوارههایی است که دو پوستر دارد؛ یکی از این پوسترها با شعار جشنواره یعنی «چشم به راهیم…» کار شده که در آن نقشۀ ایران با کمربند ایمنی سبز و نقاطی که میتواند هم انسانها و هم مناطق مختلف کشور تعبیر شود، دیده میشود.
وی ادامه داد: پوستر دوم که پوستر اصلی جشنواره است، ترکیبی از راههای داخل و خارج از ایران و طیف رنگهای متفاوت است با این توضیح که رنگهای هیجان انگیزِ راههای پیرامونیِ ایران با نزدیک شدن به مرزهای کشورمان جای خود را به رنگهای آرام بخشتر میدهد و نهایتاً داخل ایران و محورهای مواصلاتیِ داخلی، به این امید که روزی امنترین جادهها را داشته باشیم، سبز است.
وی افزود: تا الان سطح جشنواره را خوب میبینم. اکنون دنیا روی رسانه کار میکند، قدرت رسانه و تبلیغات بسیار مهم است ولی در مورد راهداری کمتر به جزییات پرداخت شده است.
آناهیتا درگاهی داور بخش گرافیک جشنواره جاده سبز، نیز در این نشست با بیان اینکه هنر میتواند تاثیر بسزایی در بررسی موضوعات مربوط به جشنواره جاده سبز داشته باشد، اظهار کرد: بنده به عنوان هنرمنده همواره در جادهها در سفر هستم، ساعتهای طولانی را پشت ترافیک منتظر میمانیم که این امر واقعا تحمل ناپذیر است، باید بیاندیشیم که چه راهکار موثری میتوانیم برای رفع مشکل حوزه حمل و نقل ارائه دهیم.
این بازیگر سینما با بیان اینکه رسانه، گرافیگ و سینما میتواند برای نشان دادن معضلی به مخاطب موثر واقع شود، گفت: شاید ساخت و تماشای فیلم در این زمینه بیشتر از هرچیزی بتواند تاثیر اساسی روی مخاطب داشته باشد.
فرید حیدری؛ دبیر جشنواره جاده سبز گفت: سطح این جشنواره ملی است و تاکنون از اغلب استانهای کشور در این جشنواره شرکت کردند.
وی ادامه داد: اساتید و پیشکسوتان رسانه کشور ازجمله دکتر شکرخواه، استاد فریدون صدیقی و فریدون عموزاده خلیلی در بخش رسانههای مکتوب و همچنین هنرمند نقاش و بازیگر خانم آناهیتا درگاهی به همراه حمیدرضا بیدقی نیز در بخش عکس و گرافیک آثار دریافتی این جشنواره را داوری میکنند. البته سایر داوران همچون آقایان علی اکبر قاضی زاده، رضا رشیدپور، علی ضیا و ساتیار امامی در مراسم اختتامیه حضور خواهند داشت.
حیدری در بخش دیگر گفت: باتوجه به اینکه هنوز روند دریافت آثار ادامه دارد، آمار نهایی را پس از پایان مهلت ۱۰ روزهای که باقی مانده است، جمع بندی و اعلام خواهیم کرد.
دبیر جشنواره جاده سبز با بیان اینکه جشنواره جاده سبز ظرفیت بین المللی شدن را هم دارد، ادامه داد: موضوع حمل و نقل و ارتقای سطح فرهنگ رانندگی در تمامی کشورهای جهان در اولویت است و ما امیدواریم با توجه به اهمیت جهانی این موضوع و تجربه برگزاری دور نخست این جشنواره در سطح ملی، در دورهای بعد هم شاهد بین المللی شدن آن باشیم. موفقیت و اصالت و ماهیت هر جشنوارهای در استمرار برگزاری آن است.
جشنواره ملی چندرسانهای «جاده سبز» در ۱۰ محور کلی، ۱۷ موضوع تخصصی و سه بخش رسانهای شامل آثار مکتوب، آثار تصویری و چندرسانهای و گرافیک توسط موسسه فرهنگی هنری فصل هنر با حمایت و پشتیبانی اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجان شرقی و تشکلهای صنفی حمل و نقل جادهای در بهمن ماه سال جاری به دبیری فرید حیدری در تبریز برگزار میشود.
علاقهمندان برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به وبسایت رسمی جشنواره به نشانی www.grfestival.ir مراجعه کنند.
انتهای پیام/
source