Wp Header Logo 1247.png

روایت ساسان کریمی در گفت‌وگو با روزنامه شرق، دقیقاً خلاف چند ماه فضاسازی برخی محافل سیاسی و رسانه‌ای در جذاب‌نمایی و مهم وانمود کردن چند دور مذاکره با اروپایی‌ها ظرف چند ماه گذشته است.

معاون معاونت راهبردی ریاست جمهور درباره دور جدید گفت‌وگو با اروپا (۲۴ دی ماه) گفت: واقعیت امر این است که برای آغاز مذاکرات جمهوری اسلامی ایران، چه با سه کشور اروپایی عضو برجام (آلمان، فرانسه و انگلستان) و چه با کل اتحادیه اروپا، گلوگاه تهران نیست. جمهوری اسلامی ایران و دولت چهاردهم در چند ماه گذشته بارها از آمادگی خود برای مذاکره گفته‌اند، اما موضوع اینجاست که اکنون اراده جدی از طرف اروپا برای آغاز مذاکرات وجود ندارد. این جمله منقول از دکتر ظریف هم هست که «اروپایی‌ها شفا نمی‌دهند، اما کور می‌کنند». لذا همین دفع شر و مدیریت تنش با اروپا هم قابل دفاع است.

وی افزود: من معتقدم اروپایی‌ها توانمندی راهبردی برای حل چالش‌ها، مشکلات و موضوعات جاری را ندارند و نیم نگاه جدی به روی کار آمدن دونالد ترامپ دارند تا ببینند ایالات متحده، چه سیاست و برنامه‌ای را در قبال ایران پیاده می‌کند.

کریمی درباره فاصله زمانی بیش از یک ماهه بین دو دوره گفت‌وگوهای ژنو اظهار کرد: من هم این فاصله زمانی را نشانه خوبی نمی‌دانم. اما در عین حال باید این تأکید را داشته باشم که این نشانه بد از جانب ایران مخابره نشده است. در این بین و پیرو تأکیدتان بر موضوع ابتکارات فردی، من در پیشنهادی که به وزارت امور خارجه داشتم به این موضوع اشاره کردم که باید مجموعه‌ای از ابتکارات مختلف و متنوع دیپلماتیکی را در دستور کار قرار داد که ذهنیت دولت ترامپ و شخص ترامپ در قبال ایران در مسیر درست و مثبتی قرار بگیرد تا کنشگری او درخصوص ایران شکل بگیرد که البته این موضوع یک برنامه‌ریزی دقیق و خاص خود را

می‌طلبد.

معاون معاونت راهبردی ریاست جمهوری، این نکته را هم گفته که «به نظر من سرمایه‌گذاری کردن بیش از حد روی مذاکرات صرف با اروپا می‌تواند هزینه بالایی را برای ما به دنبال داشته باشد.»

source

khazarnameh.ir

توسط khazarnameh.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *