Wp Header Logo 1072.png

فرزانه فراهانی: کمبود بارش‌های پاییزی که گذشت، نگرانی مردم و به ویژه کشاورزان کشور را تشدید کرده است. برای پیگیری آخرین جزئیات وضعیت بارش‌های احتمالی فصل زمستانی که پیش روی مردم کشور قرار دارد، با احد وظیفه رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور، گفتگو کرده‌ایم.

 وظیفه، پاییز سپری شده را خیلی کم بارش توصیف کرد و گفت: مجموع بارش‌ها در پاییز ۱۴۰۳ حدود ۴۴ درصد کمتر از نرمال بود و اغلب استان‌ها وضعیت مشابه کم بارشی را داشتند.

او گفت: از نظر دما هم در روزهای انتهای پاییز بر خلاف بی‌هنجاری مثبت دمایی اوایل پاییز، شرایط گرایش به نرمال داشت و بالا بودن دمای مهر و آبان پاییز تا حدودی جبران شد و به شرایط نرمال رسید، اما در مجموع بیش از یک درجه نسبت به متوسط پاییزهای بلند مدت گرمتر بود.

پیش‌بینی بارش‌های زمستان پیش‌رو در کشور/ بارش‌های اخیر به دردبخور نبود/ دشت‌های ممنوعه کجاست؟

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور، در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر هم که حدود ۱۵ روز از زمستان را گذرانده‌ایم، آمارها بیانگر این است که متوسط بارندگی کشور حدود ۴۳ درصد کمتر از میانگین بلند مدت و کمتر از مقدار نرمال است.

بارش‌های روزهای اخیر و همچنین بارش‌های روزهای هفته آینده در نقاط مختلف کشور، بارش به درد بخوری نبوده و البته بسیاری از نقاط هم اصلا بارندگی ندارند.

وظیفه با اشاره به اینکه باید تا اینجای زمستان، حدود ۶۶ میلی متر باران دریافت کرده باشیم، گفت: میزان بارش‌ها ۳۷/۵  میلی‌متر بوده و بنابراین با کمبود ۴۳ درصدی بارش‌ها نسبت به پارسال مواجه هستیم و در ادامه قالب مدل‌ها پیش‌بینی بارش‌های زمستانی کمتر از نرمال را شبیه سازی کرده‌اند و شاخص‌های بزرگ مقیاس هم خیلی بیانگر اینکه وضعیت فعلی کم بارشی را جبران کند، نیست.

او تاکید کرد: نه اینکه خیلی بدبین باشیم به آینده زمستان پیش رو، بلکه خیلی هم خوشبین نیستیم که بارش‌های خوبی داشته باشیم و بتواند وضعیت فعلی را تغییر بدهد؛ تا اینجای سال ما باید ۳۰ درصد بارش‌های مورد نیاز کشور را دریافت کرده باشیم و بر اساس آمار چیزی حدود ۱۴ درصد از بارش سالانه عقب‌تر هستیم و بنابراین جبران این مقدار شاید به راحتی ممکن نباشد و پیش‌بینی‌ها هم اینطور نیست که کمبودهای گذشته جبران شود.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور، افزود: بارش‌های روزهای اخیر و همچنین بارش‌های روزهای هفته آینده در نقاط مختلف کشور، بارش به درد بخوری نبوده و البته بسیاری از نقاط هم اصلا بارندگی ندارند و بارش‌های احتمالی هم پراکنده بوده و قابل توجه نبوده و کمتر از مقدار نرمال هستند.

وظیفه تاکید کرد: ما در نیمه اول سال بارش کافی و حدود نیمی از بارش لازم را دریافت نکرده‌ایم و خیلی بعید است که نیمه دوم سال کمبود بارش‌ها جبران شود و این وضعیت در تهران و بیشتر نقاط کشور به همین شکل است.

پیش‌بینی بارش‌های زمستان پیش‌رو در کشور/ بارش‌های اخیر به دردبخور نبود/ دشت‌های ممنوعه کجاست؟

او اضافه کرد: کمبود بارش‌ها ناترازی‌ها را تشدید می‌کند و مثلا مقدار آبی که ۲۰ سال پیش میخواستیم با مقدار مورد نیاز امسال فرق دارد و بیشتر شده است و این ناترازی در برخی نقاط شرایط را بحرانی می‌کند و بسیاری از دشت‌های ما به نوعی در شرایط بسیار کم آبی هستند و اصطلاحا دشت‌های ممنوعه محسوب می‌شوند و به دلیل برداشت مکرر  آب در گذشته در حال فرو نشست هستند و بنابراین اینکه بارندگی‌ها افزایش پیدا کنند، مسئله بسیار مهمی است.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور تاکید کرد: تغییر اقلیم ثابت کرده که در چند ده سال گذشته روند دما افزایش و کاهش آب‌های در دسترس ما باعث شده تا بحران کم آبی مواجه باشیم و از طرفی هم بارندگی‌ها روند نزولی داشته و سالانه حدود یک میلی متر از بارش کشورمان کم می‌شود و متاسفانه این روند همچنان ادامه دارد و برای جبران کمبود آب باید طرحی نو در اندازیم.

source

khazarnameh.ir

توسط khazarnameh.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *