همچنین اعمال تعرفههای ۲۵ درصدی برای واردات نفت خام از کانادا و مکزیک یکی دیگر از برنامههای اوست. تا اینجا برخی از تحلیلگران و معاملهگران نفت میگویند: در دوره ترامپ احتمالا تولیدکنندگان نفت مجبور میشوند قیمتها را کاهش داده و نفت خود را به آسیا عرضه کنند.با همه اینها گروهی دیگر از این کارشناسان تردید دارند که این امر منجر به کاهش قیمت نفت شود.
شرایط فعلی
در شرایط فعلی و با حضور ترامپ در کاخ سفید، آمریکا دو مسأله دارد؛ یکی اینکه هزینه تولید نفت و گاز غیرمتعارف بالا رفته و دیگر اینکه تولیدکنندگان میگویند اگر قیمت نفت خام دربازار بینالمللی زیر ۷۰ دلار بیاید، ممکن است تولید نفت مقرون بهصرفه نباشد. ترامپ در این راستا نسبت به تولید بیشتر و کاهش قیمتهای انرژی به نفع مصرفکنندگان وعده داده و با اعلام اینکه «ما طلای سیاه فراوانی داریم»، اهمیت بیبدیل این صنعت را برای اقتصاد آمریکا برجسته کرده است.
اقدامات ترامپ
این اقدامات شامل تسریع مجوزهای حفاری در زمینهای فدرال و ازسرگیری آمادهسازی برنامههای پنجساله برای عملیات در خلیج مکزیک برای افزایش تعداد اجارههای موجود است. همچنین به گفته منابع رویترز، دونالد ترامپ ممنوعیت کاخ سفید برای صدور مجوزهای جدید برای صادراتLNGرا لغو خواهد کردوساخت خط لوله نفتیKeystone XLاز کانادا به خلیج مکزیک در آمریکا که جو بایدن آن را متوقف کرد، تایید خواهد کرد.
تصمیماتی که بر بازار مؤثر نیستند
با این حال عملکرد بازار نفت، سیاه و سفید نیست و ممکن است گاهی برخلاف نظرات کارشناسان شاهد اتفاقات دیگری باشیم. ایگور یوشکوف، کارشناس دانشگاه مالی روسیه و تحلیلگر مسائل این حوزه با بیان اینکه این اقدامات ترامپ تأثیر فوری بر بازار ندارد، گفت: تصویب بسیاری از تصمیمات در کنگره یا سیستم نظارتی ملی زمان میبرد. وی افزود: ترامپ قول داده بود که برای دور زدن موانع و اعمال تغییرات با یک برنامه سرعتی پیشرفته، وضعیت اضطراری انرژی اعلام کند اما تولید فعلی نفت در آمریکا در حال حاضر حداکثر است و نباید روی رشد سریع آن برای پایین آوردن قیمت حساب کرد.این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: هرچند که ترامپ با صنعت نفت مرتبط است و لابیهای خاص خودش را دارد اما در نقش او نباید اغراق شود، زیرا این رئیسجمهور آمریکا نیست که میزان تولید نفت را تعیین میکند.در این میان توسعه زیرساختها یکی از برنامههای ترامپ در این زمینه است. در این برنامه ترامپ بهدنبال آن است تا با صدور مجوز ساخت بنادر در آبهای عمیق، بر کارایی صنعت نفت تاثیر بگذارد. اما یوشکوف با بیان اینکه این اقدامات پروژههایی برای سالهای آینده هستند، تاکید دارد: این اقدامات در کوتاهمدت تأثیری در بازار انرژی ندارد.
امکان تحقق فرضیهها
نیکلای دودچنکو، تحلیلگر حوزه نفت و گاز نیز بر این باور است که تلاش آمریکا برای افزایش تولید نفت در آینده میتواند قیمت نفت را کاهش دهد اما در حال حاضر اینها فقط فرضیات است.این کارشناس در تشریح نظرات خود افزود: اولا، قیمت پایین نفت برای خود کارگران نفت آمریکا چندان سودمند نیست. با شروع از یک سطح قیمت مشخص، شرکتهای نفتی آمریکایی در کنار اوپک قرار میگیرند و بههر طریق ممکن از کاهش تولید حمایت میکنند. ثانیا، جنگ تجاری با چین میتواند برای اقتصاد آمریکا دردسر ایجاد کند و کاهش رشد تقاضای جهانی نفت در سال آینده در همه پیشبینیهای بزرگترین بخشها (اوپک و آژانس بینالمللی انرژی) وجود دارد.» نیکولای دوچنکو با بیان اینکه در نتیجه، کاهش رشد تقاضا ممکن است در قیمتها لحاظ شود، اظهار کرد: ثالثا نباید اوپکپلاس و توافقهای اضافی در مورد تولید نفت را فراموش کنید. این کارتل میتواند توافق فعلی در مورد کاهش تولید را بیشتر تمدید کند یا به توافق جدیدی برسد.کاهش قیمت نفت همیشه امکانپذیر نیست اما همچنان میتوان آن را با حجم عرضه جبران کرد.
source