Wp Header Logo 3977.png

کد خبر: 273905

تاریخ انتشار: شنبه 10 آذر 1403 – 11:58

به گزارش بهداشت نیوز، چند روز پیش بود که مینو محرز، متخصص بیماری‌های عفونی از شیوع یک بیماری ویروسی با عوارض گوارشی خبر داد و اعلام کرد: «هنوز عاملی برای این عارضه پیدا نشده، اما احتمال این که برخی از این بیماران مبتلا به کووید شده باشند هم وجود دارد چون کرونا هم علائم گوارشی دارد.»

افزایش ابتلا به بیماری‌ ویروسی گوارشی را ایرج خسرونیا، رئیس هیات مدیره جامعه پزشکان متخصص ایران هم تایید کرده و گفته «یکسری بیماری‌های ویروسی هر سال در پاییز شیوع پیدا می‌کنند که مختص ایران نیست و در تمام جهان دیده می‌شود. این بیماری علائم سرماخوردگی، سرفه، اسهال، ضعف و تب دارد و در زمان ابتلا باید چند روزی در خانه استراحت و مایعات فراوان مصرف کرد.»

البته وزارت بهداشت شیوع بیماری ویروسی گوارشی را تایید نمی‌کند. به گفته قباد مرادی، مدیر مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت به مهر «طبق گزارش‌های دریافتی‌، بیماری نگران کننده‌ای شایع نشده و این خبر صحت ندارد. مسمومیت‌های گوارشی جزئی و محلی ممکن است وجود داشته باشد، اما به صورت فراگیر و سیستماتیک اتفاق نیافتاده است.»

به هر صورت برخی متخصصان از افزایش مراجعات با علائم گوارشی خبر می‌دهند و آگاهی از چند نکته درباره این بیماری ضرورت دارد.

از ابتلا تا درمان ویروس گوارشی

علائم: مشابه سرماخوردگی همراه با سرفه، دل پیچه، اسهال (به ویژه در کودکان)، ضعف، تب و درگیری چشم و ترشحات چرکی چشم (در همه سنین)

طول دوره بیماری: ۲ هفته

دوره‌ انتقال بیماری: ۵ روز

بهبود تب: ۳ تا ۷ روز

مهم‌ترین توصیه: استراحت در منزل، نوشیدن مایعات و رعایت بهداشت

داروی ممنوعه

به تاکید متخصصان برای درمان ویروس گوارشی نباید آنتی بیوتیک مصرف کرد، چون اثری ندارد. مگر این که بیماری از ۵ روز بیشتر شود و بعد از ضعف عمومی، بیماری‌های میکروبی شامل بیماری‌های تنفسی هم اضافه شوند که در آن صورت با تجویز پزشک مصرف آنتی‌بیوتیک مجاز است.

زمان مراجعه به پزشک

رئیس هیات مدیره جامعه پزشکان متخصص ایران هم این توضیح را داده که این ویروس گوارشی علائم ناخوشایندی دارد اما معمولاً با استراحت و مصرف مایعات بهبود پیدا می‌کند. رعایت توصیه‌های بهداشتی و عدم حضور در محیط‌های عمومی هم برای پیشگیری از شیوع بیماری مهم است.

به تاکید خسرونیا، در صورت تشدید علائم افزایش زمان بیماری (یک تا دو هفته) باید به پزشک مراجعه کرد.

توصیه‌های طب ایرانی

فریبا علی‌میری، کارشناس طب ایرانی هم چند توصیه برای مقابله بیماری‌های ویروسی فصل سرما دارد و تاکید می‌کند: بیماران علاوه بر استفاده از درمان پزشک متخصص و پرهیز از مصرف خودسرانه‌ آنتی‌بیوتیک، می‌توانند چند توصیه زیر را برای تسریع در روند درمان انجام دهند که شامل موارد زیر است.

۱. استفاده از روغن سیاه‌دانه و یا اسپری سیاه‌دانه در بینی

۲. مصرف ادویه‌ گرم شامل آویشن، زنجبیل و سیاه‌دانه

۳. بخور منتول، اکالیپتوس یا جوش شیرین

۴. بادکش پشت قسمت ریه در بیماران بدحال

۵. مخلوط پودر زیره، زنیان، پونه و بارهنگ جهت مشکلات گوارشی

۶. شستشوی چشم در صورت درگیری، با مخلوط عرق رازیانه و گلاب (عرقیات در صورت نگهداری صحیح عاری از عفونت هستند)

۷. استنشاق گلاب به عنوان یک ضد ویروس قوی‌؛ یعنی بالا کشیدن گلاب ولرم از طریق بینی و خارج کردن آن از دهان، یا غرغره کردن گلاب و یا نوشیدن نصف استکان گلاب

این ویروس گوارشی علائم ناخوشایندی دارد اما معمولاً با استراحت و مصرف مایعات بهبود پیدا می‌کند. رعایت توصیه‌های بهداشتی و عدم حضور در محیط‌های عمومی هم برای پیشگیری از شیوع بیماری مهم است.

منبع: همشهری

source

khazarnameh.ir

توسط khazarnameh.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *