Wp Header Logo 2134.png

همشهری آنلاین _زهرا شمس احسان با تشریح راهبردهای سه‌گانه در حوزه خدمات اجتماعی شامل “حمایت معیشتی، خدمات درمانی و توانمندسازی”، بر ضرورت ارتقای کیفیت زندگی اقشار آسیب‌پذیر، تصریح کرد: هدف اصلی این رویکرد جامع، کاهش شکاف طبقاتی و تحقق عدالت اجتماعی از طریق بهره‌گیری از خرد جمعی و مشارکت فعال مجمع خیرین است.

وی افزود: مدل توانمندسازی با تمرکز بر سه محور اصلی توانمندسازی جسمی، توانبخشی روانی و مددکاری اجتماعی محقق می‌شود. در این رویکرد، تأکید بر پایداری فرآیند توانمندسازی است. بر اساس این مدل، افراد آسیب‌دیده پس از طی دوره حمایتی و کسب توانمندی‌های لازم، خود به عنوان حلقه‌های واسط در زنجیره حمایت اجتماعی عمل می‌کنند.
شمس احسان به شکل‌گیری “شبکه همیاری” به عنوان یکی از دستاوردهای موفق این رویکرد، اشاره کرد که در آن، افراد توانمندشده به عنوان منتورهای اجتماعی، تجربیات و آموخته‌های خود را در اختیار سایر افراد نیازمند حمایت قرار می‌دهند. این مدل چرخشی، ضمن پایدارسازی فرآیند توانمندسازی، به تقویت سرمایه اجتماعی منطقه نیز کمک می‌کند.
وی در پایان بر لزوم هم‌افزایی میان مدیریت شهری و مجمع خیرین در راستای پیاده‌سازی پروتکل‌های علمی توانمندسازی تأکید کرد و گفت: این همکاری مشترک، زمینه‌ساز گذار تدریجی از حمایت‌های مادی به پشتیبانی‌های معنوی و در نهایت، خوداتکایی افراد آسیب‌دیده خواهد بود.
در ادامه این نشست ، مهدی اخ الصنایع شهردار منطقه ۱۰ به بیان اقدامات مجمع خیرین منطقه پرداخت و گفت: در سال جاری؛ با کمک خیرین منطقه؛ ۱۰۰ زندانی جرایم غیر عمد با مبلغی بالغ بر ۵۵ میلیارد ریال و ۵۰ زندانی طی سه سال اخیر آزاد شدند.
وی به اقدامات حمایتی و معیشتی مجمع خیرین اشاره کرد و گفت: این منطقه با برپایی ۳۰ پویش نذر یاری و گلریزان با همراهی خیرین توانسته علاوه بر آزاد کردن زندانیان غیر عمد؛ نسبت به تامین ودیعه مسکن افراد کم برخوردار؛ تهیه لوازم التحریر فرزندان تحت پوشش؛ توزیع روزانه غذای گرم و چکاب کودکان کار و همچنین تهیه داروهای بیماران خاص؛ اقدامات مناسبی برای این افراد به انجام برساند.
اخ الصنایع به مهارت آموزی؛ مسئولیت پذیری و آموزش و توانمندسازی فرزندان افراد در معرض آسیب و همچنین کودکان کارپرداخت و گفت: آموزش های مختلفی در مرکز پویا شهر؛ فراموز و دیگر مراکز تحت پوشش شهرداری و مجمع خیرین صورت می گیرد که با هماهنگی صورت گرفته شده با سازمان فنی و حرفه ای؛ مدرک رسمی و قانونی به کلیه هنر و کارآموزان صادر و اعطا می شود.
در بخش دیگری از این نشست خیرین و فعالان اجتماعی و فرهنگی به ارائه گزارشی از اقدامات خود پرداختند.

source

khazarnameh.ir

توسط khazarnameh.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *