کد خبر: 281080
تاریخ انتشار: دوشنبه 11 فروردين 1404 – 19:10
به گزارش بهداشت نیوز، درمان و آموزش پزشکی، دکتر علیرضا عباسیان گفت: در گذشته ایرانیها غذاهایی ساده مانند املت، تخممرغ، کشک بادمجان و کلهجوش مصرف میکردند که برای فصل بهار بسیار مناسب است. همچنین غذاهای خنک مانند سوپ جو، آش جو و نان جو توصیه میشود.
وی با اشاره به ویژگیهای مزاجی فصل بهار گفت: با گرمتر شدن هوا و افزایش رطوبت، افرادی که مزاج گرم و تر دارند، ممکن است دچار مشکلاتی مانند جوشهای پوستی، کهیر، آلرژی و عطسه شوند.
عضو هیاتعلمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به مردم توصیه کرد: در فصل بهار، مصرف غذاهای شیرین، گوشت قرمز و غذاهای تند کاهش یابد و افراد بهویژه از عطرهای خنک مانند گلاب و نیلوفر استفاده کنند.
لزوم پرهیز از درهم خوری میوهها
این متخصص طب سنتی با اشاره به اهمیت انتخاب صحیح میوهها اظهار داشت: بهتر است در هر روز فقط یک نوع میوه مصرف شود و از درهمخوری میوهها پرهیز شود. همچنین مصرف میوههای فصل مانند توتفرنگی و زردآلو توصیه میشود.
عباسیان درباره آجیلهای مناسب برای این فصل گفت: فندق، بادام و پسته انتخابهای خوبی هستند، اما گردو، بادامزمینی و بادامهندی به دلیل گرمی و خاصیت آلرژنی ممکن است برای برخی افراد مشکل ایجاد کنند.
وی نسبت به مصرف مواد غذایی با رنگهای مصنوعی هشدار داد و افزود: شیرینیهایی با رنگهای قرمز، سبز تند، نقرهای و طلایی و همچنین آدامسها و تنقلات با طعمهای مصنوعی برای بدن مضر هستند. در فصل بهار که بدن حساستر است، این مواد آسیب بیشتری وارد میکنند.
عباسیان در پایان توصیه کرد: افراد از پرخوری پرهیز کنند و هنگام ترک سفره کمی احساس گرسنگی داشته باشند تا سلامت خود را در این فصل حفظ کنند.
source