Wp Header Logo 2384.png

به گزارش همشهری ‌آنلاین رسم برداشت سیر در دزفول از نیمه اسفند آغاز می‌شود و تا پایان اردیبهشت ادامه دارد. کیفیت درجه یک سیر در دزفول سبب شده تا این شهرستان به قطب سیر کشور شناخته شود. مدیر جهاد کشاورزی دزفول می‌گوید که جشن شکرانه برداشت سیر به زودی برای تقدیر از کشاورزان و معرفی صنایع تبدیلی برگزار می‌شود.

ویژگی خاص سیر دزفول

عطر سیر در مزارع دزفول پیچیده. کشاورزان دسته‌های بزرگ و کوچک سیر را روی هم می‌چینند تا بار وانت شود و به دور و نزدیک برسد. آمار نشان می‌دهد تولید سیر در کشور فقط به دزفول محدود نمی‌شود، اما در بین شهرهای تولید کننده، دزفول ازآن جهت به قطب سیر شناخته می‌شود که محصولی متفاوت دارد، اما از نظر سطح زیر کشت، همدان با ۴۴۰۰ هکتار اراضی زیرکشت سیر، رتبه نخست تولید سیر خشک را به خود اختصاص داده است. مدیر جهاد کشاورزی دزفول به همشهری می‌گوید: «طعم بی‌نظیر، درشتی، تازگی و یک دست بودن محصول، سبب شده تا دزفول به ویژه منطقه جندی‌شاپور دزفول به قطب تولید سیر معروف باشد.»
بهروز قمرزاده ادامه می‌دهد: «از نیمه اسفند فصل برداشت سیر در دزفول آغاز می‌شود و تا نیمه بهار ادامه دارد. سیر علاوه بر شهرهای دیگر به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس هم صادر می‌شود.»

تکمیل پایانه صادرات‌ هوایی

جشن شکرانه برداشت هم رسمی قدیمی است که در گوشه و کنار برای برداشت برنج، گندم و میوه‌هایی مثل انار، گردو و زیتون برپا می‌شود. در دزفول هم از دیرباز جشن شکرانه برداشت سیر از سوی کشاورزان رواج داشته‌است. مدیر جهاد کشاورزی دزفول می‌گوید: «در نظر داریم برای نخستین بار این جشن را به شکل جشنواره سیر در دزفول برگزار کنیم. جشنواره‌ای که در روزهای آخر سال و با حضور بهره‌برداران در منطقه جندی‌شاپور برگزار می‌شود. در این جشنواره علاوه بر معرفی کشاورزان نمونه، صنایع تبدیلی معرفی می‌شود.» شوریجات و ترشیجات، سیر خشک، پودر سیر و استفاده در صنایع دارویی از جمله صنایع تبدیلی سیر است.
بهروز قمرزاده هدف اصلی از برپایی این جشنواره را گسترش تولید و رونق صنایع تبدیلی می‌داند و ادامه می‌دهد: «برای اشتغالزایی بیشتر و استفاده از این فرصت در دزفول، فعالیت‌های مقدماتی برای حضور سرمایه‌گذار و راه‌اندازی صنایع تبدیلی انجام شده‌است.»

پایانه هوایی صادراتی

حجم بالای تولید سیر و همچنین صیفی‌جات در دزفول ساخت پایانه هوایی صادراتی را ضروری کرده‌است. بهروز قمرزاده، مدیر جهاد کشاورزی دزفول می‌گوید: «سالانه ۳.۵ میلیون تن محصول زراعی و باغی در دزفول تولید می‌شود. این پایانه که با کمک بخش خصوصی اجرا می‌شود، حدود ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و اگر تسهیلات بانکی به موقع تامین شود، پایانه در نیمه نخست سال ۱۴۰۴ افتتاح می‌شود.» افتتاح پایانه صادرات دزفول اشتغالزایی مستقیم و غیر مستقیم را برای اهالی بیشتر می‌کند.

سیر در دزفول

  • سطح زیر کشت: ۵۳۰ هکتار
  • پیش‌بینی برداشت امسال: ۱۳۰۰۰ تن
  • برداشت سال قبل: ۹۰۰۰ تن
  • بهره‌بردار: ۱۷۷ نفر
  • تولید کنندگان سیر : ۱۰ استان

source

khazarnameh.ir

توسط khazarnameh.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *