تبسم کشاورز_ ناصر وحدتی خواننده موسیقی گیلان، درخصوص اجرای گروهش در سومین شب چهلمین دوره جشنواره بینالمللی فجر در برج آزادی به خبرنگار گروه فرهنگ و هنر برنا گفت: امروز از استقبال مردم حیرتزده شدم. با وجود اینکه فضای اطراف میدان آزادی برای حضور مخاطبان چندان مناسب نیست، اما همه صندلیها پر بود. من خودم وقتی رسیدم، این دغدغه را داشتم که چطور باید از عرض خیابان رد شوم. میدان آزادی دسترسی دشواری دارد و باید برای مشکلات رفت و آمد و پارکینگ آن تدبیری اندیشیده شود تا نفس آن قطع نشود.
این خواننده در پاسخ به این پرسش که آیا موسیقی نواحی در جشنواره فقط یک بخش جانبی است یا جایگاه درست و تأثیرگذاری دارد؛ توضیح داد: متأسفانه در دوران آقای رئیسی و وزارت آقای اسماعیلی موسیقی نواحی چندان مورد حمایت قرار نگرفت و نگاه مناسبی به آن وجود نداشت. من هرسال یک کنسرت در تالار وحدت داشتم، اما به من گفتند دیگر نمیخواهند در این سالن موسیقی نواحی اجرا شود.
وی ادامه داد: البته کنسرت محسن شریفیان و اتفاقاتی که در آن پیش آمد اوضاع را کمی پیچیدهتر کرد. به یاد دارم هفته بعدش ما در تالار وحدت کنسرت داشتیم که اجرای ما را دو ماه عقب انداختند. افرادی که برای کنسرت میآیند رقاص نیستند بنابراین دلیلی ندارد آدمهایی را بگذارند که از آنها مراقب کنند. به هرحال مردم با موسیقی نواحی کف میزنند و شادی میکنند. از نگاه من باید کمی این هیجانات را تحمل کنیم.
وحدتی درخصوص نحوه برخورد با موسیقی نواحی در ایران افزود: موسیقی نواحی پدر موسیقی ایران است. اگر به آن توجه نکنیم بسیاری از استعدادها و هنرمندان این حوزه دیده نخواهند شد. اعضای گروه من که ۱۵ یا ۱۶ نفر هستند، امیدشان اجرای این موسیقی است. این اجراها برایشان درآمدزاست و باعث میشود بتوانند فعالیتهای بیشتری داشته باشند. بنابراین، وزیر ارشاد جدید باید نگاه تلخ گذشته را تغییر دهد.
وی درباره گروه و نوع سازبندی آن توضیح داد: من بیش از ۲۵ سال است که همین لباسها را روی صحنه میپوشم. درحالیکه برخی خوانندهها لباسهایی با قیمتهای نجومی دارند، لباسهای من ارزش مادی زیادی ندارد، چون مهم برای من محتوای اجراست. ما به اصالت موسیقی نواحی پایبندیم و در تنظیمها سعی میکنیم به اصل موسیقی و کلام پایبند بمانیم. موسیقی فولکلور عتیقههای فرهنگی ما هستند. در ترکیببندی سازها نیز تغییری ایجاد نکردهایم. برخلاف برخی گروهها که گیتار، ویولنسل و… را وارد موسیقی نواحی کردهاند، ما همچنان از سازهای اصیل استفاده میکنیم.
وحدتی در پایان گفت: بسیاری از مخاطبان موسیقی من زیر ۲۵ یا ۳۰ سال هستند. این نشان میدهد که موسیقی نواحی هنوز طرفداران خود را دارد و فضای مجازی باعث شده نسل جدید هم به آن توجه کند. با این حال، اگر موسیقی نواحی بیش از حد تغییر کند، دیگر نمیتوان آن را موسیقی فولکلور یا نواحی نامید.
انتهای پیام/
source