شرق: سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: بررسی بند به بند CFT و پالرمو از صبح دیروز به صورت رسمی آغاز شد.
بالاخره زمان بررسی لوایح CFT و پالرمو فرا رسید تا شاید این بار مجمع تشخیص مصلحت نظام با نگاهی واقعبینانه به اثرات منفی تداوم حضور ایران در لیست سیاه گروه اقدام ویژه مالی، تصمیم به پایان خودتحریمی بگیرد.
در دولت روحانی این دو لایحه به اهرمی برای فشار مخالفان بر دولت دوازدهم تبدیل شد و همانگونه که ماجرا به مناظرههای انتخاباتی چهاردهم کشیده شد، همگان میدانند که مخالفان با هدایت سعید جلیلی نگاهی جناحی به مسئله داشتند و با معلق نگهداشتن بررسی لوایح، به دنبال دستاوردسازی در دولت همسو با خود بودند. اما اینکه چرا حتی در مقابل مرحوم رئیسی هم ایستادند و اجازه بررسی و تصویب این دو لایحه را ندادند، هنوز مشخص نیست؛ زیرا وابستگان همین جریان سیاسی مخالف در مجمع، در مقابل تلاشها برای رفع مذاکرات نیز ایستادند تا همچنان ایران هم در لیست سیاه FATF باشد و هم مذاکرات رفع تحریمها در دولت سیزدهم به امضای نهایی نرسد.
حال با تغییر دولت و اقبال افکار عمومی به مذاکرات و انتظار برای رفع تحریمها، بار دیگر با درخواست رئیسجمهور و موافقت رهبر انقلاب، بررسی دو لایحه در دستور کار قرار گرفته است.
دهنوی، سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام، درباره فرایند بررسی لوایح پالرمو و CFT در کمیسیون مشترک مجمع گفت: درواقع از امروز بررسی پالرمو در دستور کار است و بعد از پایانیافتن آن، بررسی CFT شروع میشود.
او افزود: جلسهای با حضور 15 نفر از اعضای سه کمیسیون اصلی مجمع (کمیسیون سیاسی، امنیتی و دفاعی، کمیسیون اقتصادی، بازرگانی و اداری و کمیسیون حقوق و قضائی) که از اعضای مجمع تشخیص هستند، به ریاست آیتالله آملیلاریجانی و همچنین با حضور دبیر مجمع تشخیص، دبیر شورای امنیت ملی، رئیس بانک مرکزی، معاون وزیر اقتصاد و نمایندگان مجلس شورای اسلامی آغاز به کار کرد.
سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره سابقه و چرایی بررسی این موضوعات در مجمع تشخیص مصلحت گفت: ریاست محترم جمهور در نامهای از مقام معظم رهبری درخواست کردند که این دو لایحه مجددا در دستور کار مجمع قرار گیرند.
وی یادآور شد: این دو لایحه پیشتر در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده بود، اما مورد ایراد شورای نگهبان و هیئت عالی نظارت قرار گرفته بود ولی با توجه به اینکه مجلس شورای اسلامی بر نظر خودش اصرار کرده بود، برای تعیین تکلیف در دستور کار مجمع قرار گرفت.
دهنوی در ادامه افزود: بعد از موافقت مقام معظم رهبری با بررسی مجدد این موضوع، مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی آنها را به کمیسون مشترک ارجاع داد و امروز اولین جلسه این کمسیون مشترک برگزار شد؛ بنابراین بررسی بند به بند CFT و پالرمو از صبح امروز بهصورت رسمی آغاز شد. درواقع از امروز بررسی پالرمو در دستور کار است و بعد از پایانیافتن آن، بررسی CFT شروع میشود و در نهایت نتیجه بررسی کمیسیون مشترک در دستور کار صحن مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار میگیرد.
وی درباره فرایند رأیگیری و اعلام نظر نهایی اعضا گفت: از آنجایی که این موضوع با منافع ملی گره خورده است، نیاز به بررسی دقیق کارشناسی وجود دارد؛ لذا نظر اعضای کمیسیون مشترک بر این است که همه ابعاد مسئله با دقت کامل مورد بررسی کارشناسانه قرار بگیرد.
source