قیمت دلار نیز در زمان نگارش این گزارش در کف کریدور هشتم معامله شد. تحلیلگران معتقدندافت قیمت دلار، تحت تأثیر کاهش قیمت تتر در معاملات شب گذشته بوده که به دلیل انتشار اخبار توافق آتشبس میان اسرائیل و حماس رخ داد. این خبر باعث شد معاملات فردایی نیز به دلیل بسته بودن بازارهای داخلی با کاهش همراه شوند.
قیمت دلار توافقی نیز روز پنجشنبه نزدیک به ۲۰۰ تومان کاهش یافت و این افت، بزرگترین کاهش ارزش دلار توافقی در مرکز مبادله طی هفتههای اخیر محسوب میشود. در هفته گذشته، دلار با نوسانات محدود و رفت و برگشتی همراه بود. سیگنالهای مربوط به آتشبس غزه و گفتوگوی رئیسجمهوری ایران با شبکه NBC آمریکا از جمله عوامل تأثیرگذار بر روند قیمتها بودند.
نوسانات محدود دلار در بازار تهران و هرات
با این حال، قیمت دلار تهران معاملات امروز را بدون تغییر نسبت به معاملات روزانه چهارشنبه در پله هفتم کف کریدور هشتم آغاز کرد و سپس با نوسان منفی ۶۰۰ تومانی در نیمه اول این کانال قرار گرفت. در ادامه قیمت دلار تهران بار دیگر با نوسان مثبت به نیمه دوم کف کریدور هشتم برگشت.
دلار هرات نیز معاملات را با گپ مثبت ۱۶۰ تومانی نسبت به معاملات پشت خطی شب گذشته در پله هشتم کانال نهم از کریدور هفتم استارت زد و در ابتدا با نوسان منفی تا نیمه اول این کانال نزولی شد و در ادامه با تغییر روند و نوسان مثبت به پله هفتم رفت. قیمت دلار هرات در ادامه دوباره نزولی شد و در نیمه اول این کانال نوسان داد.
کارشناسان اقتصادی معتقدند در صورت تداوم شرایط فعلی، دلار نوسانات محدودی را تجربه خواهد کرد و در بلندمدت به سمت ثبات نسبی حرکت میکند. با این حال، برخی تحلیلگران هشدار میدهند که در کوتاهمدت، ممکن است به دلیل کاهش عرضه دلار و افزایش تقاضا، بازار ارز با روند افزایشی همراه شود.
قیمت درهم امارات نیز صبح روز پنجشنبه با گپ منفی ۲۲۰ تومانی قیمت ۲۲ هزار و ۲۰ تومان بازگشایی کرد و در نیمه اول معاملات با افزایش به ۲۲ هزار و ۶۰ تومان رسید و در ادامه با تغییر روند تا کف کانال ۲۲ هزار تومان نزولی شد و در نهایت با ۲۲ هزار و ۸۰ تومان به کار خود پایان داد.
براساس پیگیری اقتصادنیوز، معاملهگران فنی پیش بینی میکنند درهم در محدوده حمایتی ۲۲ هزار تومان قرار دارد و شکست این سطح میتواند قیمت را به ۲۱ هزار و ۹۰۰ تومان برساند. عبور از مقاومت ۲۲ هزار و ۲۲۰ تومان هم میتواند درهم را به محدوده ۲۲ هزار و ۵۵۰ تومان هدایت کند.
افت قیمتها در بازار ارز رسمی
از سوی دیگر بازار ارز رسمی نیز امروز همچون روز گذشته شاهد نوسان منفی قیمت ها بود. براساس اعلام مرکز مبادله طلا و ارز ایران، دلار در مرکز مبادله ایران با کاهش ۶۸ هزار و ۳۹۶ تومان قیمت خورد. نرخ حوالهای آن نیز با گپ منفی به ۶۶ هزار و ۵۳۳ تومان رسید. یورو نیز با گپ منفی ۷۰ هزار و ۳۱۵ تومان معامله شد و حواله یورو هم با کاهش ۶۸ هزار و ۴۰۰ تومان قیمت خورد. ارزش درهم امارات نیز در بازار رسمی کاهش یافت و به ۱۸ هزار و ۶۲۳ تومان رسید و حواله درهم ۱۸ هزار و ۱۱۶ تومان معامله شد.
با این همه، در روزهای اخیر، افزایش تقاضای داخلی و خارجی برای دلار به دلیل نگرانیهای اقتصادی و تلاش مردم برای حفظ ارزش داراییهای خود، فشار بیشتری بر بازار ارز وارد کرده است. این تقاضای بالا، در کنار محدودیت عرضه دلار، به افزایش قیمتها در بازار دامن زده است.
نوسانات بیتکوین و تتر در سایه عوامل کلیدی
به گزارش اقتصادنیوز، در بازار رمزارزها، قیمت بیتکوین که بامداد امروز توانست تا میانه کانال ۱۰۰ هزار دلار صعود کند، در معاملات روزانه با روندی نزولی به کانال ۹۹ هزار دلار بازگشت. در میانه روز، قیمت این رمزارز با افت بیشتر به ۹۸ هزار و ۸۰۰ دلار رسید و سپس مجدداً با تقویت تقاضا به کانال ۹۹ هزار دلار صعود کرد و در زمان نگارش این تحلیل با قیمت ۹۹ هزار و ۱۱۵ دلار معامله شد.
تحلیلگران تکنیکال معتقدند بیتکوین در حال حاضر در محدوده حمایتی ۹۸ هزار و ۵۰۰ دلار قرار دارد و در صورت حفظ این سطح، احتمال بازگشت به مقاومت ۱۰۰ هزار و ۲۰۰ دلار محتمل است. شکست این مقاومت میتواند بیتکوین را به سمت سطوح بالاتر در ۱۰۱ هزار و ۵۰۰ دلار هدایت کند. با این حال، در صورت از دست دادن حمایت، احتمال کاهش بیشتر تا ۹۷ هزار دلار تقویت میشود.
قیمت تتر نیز در ۲۴ ساعت گذشته بین ۷۹ هزار و ۷۱۵ تومان و ۸۱ هزار و ۷۸۵ تومان نوسان داشت و هماکنون در سطح ۸۰ هزار و ۵۵۰ تومان قرار گرفته است.
براساس پیگیری اقتصادنیوز از معامله گران، قیمت تتر در محدوده حمایتی ۷۹ هزار و ۷۰۰ تومان قرار دارد و در صورت افزایش تقاضای حوالهای یا رشد قیمت دلار، احتمال عبور از مقاومت ۸۱ هزار و ۸۰۰ تومان و رسیدن به ۸۲ هزار و ۲۰۰ تومان وجود دارد. در مقابل، کاهش نرخ دلار در بازار داخلی میتواند تتر را به سمت حمایت پایینتر در ۷۹ هزار تومان هدایت کند.
عوامل مؤثر بر قیمت بیتکوین و تتر شامل شاخص قدرت دلار (DXY)، رفتار نهنگها و تقاضای نهادی، سیاستهای کلان اقتصادی، نوسانات بازار داخلی ایران و آغاز به کار دونالد ترامپ است. افزایش ارزش دلار در بازارهای جهانی، جذابیت داراییهای پرریسک مانند بیتکوین را کاهش داده و بهطور مستقیم بر جهتگیری سرمایهگذاران در بازار رمزارزها تأثیر گذاشته است. همچنین، فروشهای سنگین از سوی نهنگها و کاهش تقاضای نهادی در سطوح بالاتر، فشار نزولی بیشتری بر بیتکوین وارد کرده است.
تصمیمات فدرال رزرو درباره نرخ بهره و دادههای تورمی نیز روند بیتکوین و سایر رمزارزها را به شدت تحت تأثیر قرار داده است.
تحلیف دونالد ترامپ و احتمال بازگشت وی به سیاستهای سختگیرانه اقتصادی و تحریمهای گسترده، نگرانیهای جدیدی در بازار رمزارزها ایجاد کرده است. تحلیلگران بر این باورند که این مسئله میتواند تقاضا برای داراییهای دیجیتال را بهعنوان یک ذخیره امن افزایش دهد یا در صورت تقویت شاخص دلار و کاهش تمایل به داراییهای پرریسک، فشار فروش را بر بیتکوین بیشتر کند.
تأثیر کاهش ارزش دلار بر بازار طلا و سکه
کاهش ارزش دلار بهطور مستقیم بازار طلا و سکه را نیز تحت تأثیر قرار داد. این روند نزولی به همراه کاهش تقاضا، باعث کاهش حباب سکه شد و افت بیشتری در قیمت قطعات مختلف سکه رقم زد. به نظر میرسد آتشبس غزه بهعنوان مهمترین محرک کاهشی در بازار روز پنجشنبه عمل کرده است.
کارشناسان اقتصادی پیشبینی میکنند در صورت انتشار اخبار مثبت و پایدار، روند نزولی قیمت دلار و به تبع آن طلا و سکه ادامه پیدا خواهد کرد. این پیشبینیها نشان میدهد که تزریق سیگنالهای مساعد به بازار میتواند فشار بیشتری بر کاهش قیمتها وارد کند.
پس از کاهش ارزش دلار در برابر سبدی از ارزهای معتبر جهانی، قیمت طلای جهانی در دو روز اخیر شاهد رشد قابل توجهی بود. این افزایش به طور عمده تحت تأثیر انتشار دادههای تورم ایالاتمتحده قرار گرفت که سیگنالهای مثبت برای بازار طلا به همراه داشت. کاهش شاخص دلار ناشی از چند عامل اصلی بود؛ از جمله کاهش انتظارات تورمی، افت بازده اوراق خزانهداری ۱۰ ساله آمریکا، اصلاح تکنیکال در بازار ارز و همچنین انتظارات فعالان بازار از تصمیمات آینده فدرالرزرو.
با این همه، قیمت طلای جهانی در ابتدای روز ۲۶۹۷ دلار بود و در ادامه تا ۲۶۹۱ دلار پایین آمد و در نیمه دوم معاملات با افزایش به کانال ۲۷۰۰ دلار راه پیدا کرد و ۲۷۰۸ دلار در معامله بود.
طلای جهانی امروز توانست در بالاترین سطح خود در چند هفته گذشته قرار گیرد. تکنیکالیستها معتقدند طلای جهانی با مقاومت کلیدی در سطح ۲۷۱۰ دلار روبهرو است و در صورتی که این سطح شکسته شود، احتمال رشد قیمت تا ۲۷۵۰ دلار تقویت خواهد شد؛ مرزی که در حال حاضر شکسته شده است، اما آغاز روند نیازمند تثبیت روزانه قیمت بالای مرز یاد شده است. از سوی دیگر، حمایت اصلی طلا در ۲۶۹۰ دلار قرار دارد و شکست این سطح میتواند قیمت را به ۲۶۷۰ دلار برساند.
از سوی دیگر، قیمت طلای آبشده نیز معاملات امروز را با پیروی از دو مولفه اصلی خود «دلار» و «طلای جهانی» در ۲۲ میلیون ۵۱۹ هزار تومان بازگشایی کرد و در نیمه اول معاملات در همین محدوده معامله شد و در ادامه در مسیر صعودی نوسان داد و ۲۲ میلیون و ۶۵۸ هزار تومان خرید و فروش شد. طلای ۱۸ عیار نیز پنج میلیون و ۲۴۳ هزار تومان نرخگذاری شد.
بنا به گفته معامله گران فنی، مرز مقاومت طلای آبشده در ۲۲ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان قرار دارد که این فلز گرانبها در این لحظه فاصله چندانی با آن ندارد و به نظر می رسد می تواند از آن عبور کند، هر چند شرط تداوم روند صعودی تثبیت روزانه قیمت بالای مرز یاد شده است. از سوی دیگر مرز حمایتی طلای آبشده ۲۲ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان است که در صورت ریزش بیشتر و عبور از این سطح، کانال ۲۱ میلیون تومان در دسترس خواهد بود.
قیمت سکه امامی نیز معاملات با نرخ بسته شده روز گذشته، در ۵۶ میلیون تومان استارت زد و سپس با کاهش به کانال ۵۵ میلیون تومان افتاد و تا ۵۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان عقبنشینی کرد و در نهایت با ۵۵ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان به کار خود پایان داد.
نیم سکه و ربع سکه نیز به ترتیب امروز ۳۱ میلیون تومان و ۱۷ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان قیمت خوردند و سکه گرمی هم هشت میلیون و ۷۰۰ هزار تومان خرید و فروش شد.
فعالان بازار معتقدند سکه امامی در محدوده حمایتی ۵۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان قرار دارد و در صورت حفظ این سطح، امکان بازگشت قیمت به کانال ۵۶ میلیون تومان وجود دارد. با این حال، در صورت شکست این حمایت، احتمال کاهش تا مرز ۵۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان نیز مطرح است. از سوی دیگر مرز مقاومت سکه ۵۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان است که در صورت تداوم حفظ آن، قیمت سکه می تواند کانال های جدید را در دسترس خود ببیند.
امروز خبر سفر محمدرضا فرزین، رئیسکل بانک مرکزی به مسکو مورد توجه معاملهگران قرار گرفت؛ این سفر با هدف گسترش همکاریهای پولی و بانکی میان ایران و روسیه و اجرایی کردن سند اقدام مشترک برای تحریمزدایی و دلارزدایی انجام شد.
source