شرق: اعضای کابینه چهاردهم در حاشیه جلسه دیروز هیئت وزیران در حیاط دولت با حضور در جمع خبرنگاران، به سؤالات آنها پاسخ دادند. سؤالاتی که درباره مهمترین وقایع روز ازجمله احتمال مذاکره مستقیم ایران و آمریکا؛ مذاکرات هستهای با طرفهای اروپایی؛ ماجرای تلاش رادیکالهای مجلس برای استیضاح وزرا و سرنوشت لایحه منع خشونت علیه زنان و… مطرح شدند.
غیر از مذاکره هستهای با اروپا فعلا مذاکره دیگری نداریم
عباس عراقچی در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره مذاکره با آمریکا اظهار کرد: تا الان با اروپاییها مذاکرات هستهای داشتیم و غیر از این مذاکره دیگری فعلا نداریم.
هنوز استیضاحی اعلام وصول نشده است
شهرام دبیری هم دیروز در جمع خبرنگاران، گفت: استیضاح از حقوق نمایندگان است، موضوع استیضاح فرصتی برای پاسخگویی وزراست. هنوز استیضاحی اعلام وصول نشده است، اما نمایندگان انتظاراتی دارند و ما هم پاسخگو هستیم و این مسائل حل خواهد شد. او در پاسخ به این پرسش که آیا وارد لابی با نمایندگان مجلس شدهاید، گفت: وارد لابی نشدهایم ولی وزرا وارد کمیسیونها شده و برنامههای خود را ارائه میدهد. دبیری افزود: با توضیحاتی که وزرا به نمایندگان میدهند، تلاش میکنیم مسائل را روشن و نظر نمایندگان را جلب کنیم. معاون پارلمانی رئیسجمهور درباره اعتراض برخی نمایندگان برای ابلاغنشدن قانون عفاف و حجاب، گفت: این قانون هنوز به ما ابلاغ نشده و مراجعی هستند که گفتند فعلا قانون نگه داشته شده و ابلاغ نشود. او همچنین درباره بررسی و احتمال تصویب افایتیاف اظهار کرد: مجمع تشخیص مصلحت نظام باید تصمیم بگیرد. ما فکر میکنیم تصویب آن به نفع کشور باشد.
لایحه منع خشونت علیه زنان را با قوت پیگیری میکنیم
زهرا بهروزآذر نیز درباره وضعیت زندان زنان و پیگیری دولت در این زمینه، اظهار کرد: ما هم با قوه قضائیه و هم با رئیس سازمان زندانها هماهنگی کردهایم تا از زندانهای زنان بازدید داشته باشیم. این اقدام را در جریان سفر به خراسان شمالی آغاز کردیم و برای تهران نیز در حال انجام هماهنگیهای لازم هستیم. او در پاسخ به پرسشی درباره حذف واژه «خشونت» از لایحه ارسالی دولت به مجلس برای منع خشونت علیه زنان، تصریح کرد: لایحه دولت دارای واژه خشونت است اما تغییر آن به سوءرفتار هم باعث میشود شمول دربرگیری این لایحه گستردهتر شود. نگاه ما این است که اگر کلمه بدرفتاری یا سوءرفتار نیز در نظر گرفته شود، شمول دربرگیری را گستردهتر میکند.
بهروزآذر ادامه داد: مهم این است که روح پیشگیری را داشته باشد و جرمانگاری هم برای آن عملی شود. نگرانی ما این است که اگر این واژه (سوءرفتار) باشد، آن وجوه را کمرنگ کند یا مانعبودن را نتواند داشته باشد و در این زمینه ابهام ایجاد کند یا شفافیت آن را کاهش دهد. معاون رئیسجمهوری در امور زنان و خانواده تأکید کرد: در مجلس بررسی این لایحه آغاز شده و ما هم با قوت پیگیری میکنیم. در دولت همه تلاش ما این است که روح قانون اساسی پیگیری شود و در این لایحه تجلی یابد.
صنایع به سواحل خلیج فارس و دریای عمان، بهویژه سواحل مکران سوق داده میشوند
محمدجعفر قائمپناه هم در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: رئیسجمهوری احتمالا چهارشنبه هفته آینده به خوزستان سفر میکند. او افزود: ما بیشتر سفرهای استانی را براساس شعارهای دکتر پزشکیان که صدای بیصدایان باشیم، بر پیرامون کشور متمرکز کردیم که در این مسیر، ابتدا به سیستانوبلوچستان رفتیم که این سفر در هفته اخیر نیز دوباره تکرار شد و سپس نیز به خراسان شمالی رفتیم. قائمپناه تصریح کرد: دکتر پزشکیان معتقدند که نباید مردم را اذیت کنیم تا در سفر استانی استقبال کنند، به فرودگاه بیایند و منتظر بمانند که این امر را اصلاح کردیم. همچنین دکتر پزشکیان معتقد است که نباید وعده بیپایه دهیم که از این نظر، آنچه را که فکر میکنیم محقق نمیشود، به مردم وعده نمیدهیم. او در پاسخ به پرسشی درباره موضوع انتقال پایتخت، اظهار کرد: هنوز کارگروه مشخصی برای انتقال تعیین نشده است. نظر دکتر پزشکیان این است که بحرانهای زیادی در تهران وجود دارد، ولی اینکه پایتخت منتقل شود، فعلا به صورت جدی گروه کارشناسی برایش تشکیل نشده است. معاون اجرائی رئیسجمهوری ادامه داد: اما مصوب شده که در زمینه صنایعی که نیاز به آب دارند، با توجه به تنشهای آبی در کل کشور و استفاده فراوان از آبهای زیرزمینی و فرونشستهای زیاد متعاقب آن، کارخانهها و صنایعی که نیاز به آب دارند، در حاشیه خلیج فارس شکل بگیرند. قائمپناه تأکید کرد: از این به بعد تلاش میشود مجوز تأسیس کارخانه جدید در داخل استانهایی که مشکل تأمین آب و محیط زیست دارند، داده نشود و بیشتر صنایع به سواحل خلیج فارس و دریای عمان، بهویژه سواحل مکران سوق داده شوند.
تعداد اعلامشده کاربران استارلینک در ایران گمانهزنی است
ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در جمع خبرنگاران گفت: تعدادی که برای کاربران ایرانی استارلینک اعلام میشود، گمانهزنی است اما آنچه ما در وزارت ارتباطات و دولت بارها دربارهاش صحبت کردهایم، این است که حتما از ظرفیت فناوریهای نوین استفاده میکنیم اما در چارچوب قوانین بینالمللی. این قوانین ایجاب میکند که بحث حقوق سرزمینی در این موضوع به رسمیت شناخته شود. به گفته او، همین امروز هم از ظرفیت ماهواره و ارتباطات مخابراتی در کشور استفاده میشود. «برای مناطق صعبالعبور و جاهایی که امکان ارائه سرویسهای زمینی وجود ندارد، از ظرفیت شرکتهای خدمات ارتباطات ماهوارهای استفاده میکنیم». ستار هاشمی درباره موضوع وزارت ارتباطات در زمینه رفع فیلتر یوتیوب برای دانشجویان، اظهار کرد: در این زمینه صحبت کردهایم و اجازه بدهید مسائل با کار کارشناسی طی شود. او در پاسخ به این پرسش که موضع خود شما چیست؟ بیان کرد: یکی از بزرگترین استادان من که چیزهای زیادی از آن یاد گرفتم، یوتیوب بوده است.
تاکنون به مردم لسآنجلس کمکی نکردهایم
فاطمه مهاجرانی هم در پاسخ به پرسشی درباره انتقاد تند یکی از نمایندگان مجلس در زمینه پیام حمایتی دولت ایران از مردم لسآنجلس و اینکه آیا بین کمک به مردم غزه و لبنان با کمک به مردم لسآنجلس تناقضی وجود دارد، بیان کرد: اصولا مراودات بینالمللی در چارچوبهایی میگنجد. البته تناقضی در این زمینه وجود ندارد. تاکنون کمکهایی از طرف دولت به مردم غزه و لبنان انجام شده است، اما خود مردم بهشدت از مردم غزه و لبنان حمایت کردند. او ادامه داد: مردم طلاهای خود را دادند. دولت نیز میتواند به اندازه بضاعتی که دارد کمک کند. تاکنون به مردم لسآنجلس کمکی نکردهایم.
صرفا آمادگی خود را به جهت اینکه آتش مهار نشده و منابع طبیعی درحال سوختن است، اعلام کردیم. همه ما یک جهان داریم و در یک جهان زیست میکنیم. او در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره اینکه پذیرفتهشدگان کنکور کارشناسی ۱۴۰۳ از کنکور ۱۴۰۴ محروم هستند، آیا دولت اقدامی برای حل مطالبه این قشر انجام داده است، بیان کرد: این موضوع بارها مورد صحبت قرار گرفته است. از دهه ۶۰ اگر کسی در دانشگاه روزانه پذیرفته شود و انصراف دهد از کنکور سال بعد محروم میشود. باید مراقبت کنیم تا فضا عادلانه باشد. باید در نظر داشت که وارد ایجاد فضای ناعادلانه برای بچههای پشت کنکور نشویم. در این مباحث از دو طرف ذینفع داریم. باید به دو طرف توجه شود. او خاطرنشان کرد: در این خصوص دکتر سیماییصراف قول دادند تا بررسی کنند ببینند چگونه میتوان راهی پیدا کرد، اگر بشود کسانی که انصراف دادند بتوانند سر کلاس برگردند. اما هیچ قولی وجود دارد. داوطلبان در زمان انتخاب رشته، به آنچه تیک میزنند دقت کنند. در مقابل موضوعات قانونی باید تکتک مسئول باشیم.
اصولا مذاکرهکردن یا نکردن مطابق با اصول کلی نظام مورد بررسی قرار میگیرد
سخنگوی دولت در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره اعلام آمادگی رئیسجمهور برای گفتوگو با آمریکا و دولت ترامپ طی مصاحبه با شبکه NBC، بیان کرد: اصولا مذاکرهکردن یا مذاکرهنکردن موضوعاتی هستند که مطابق با اصول کلی نظام مورد بررسی قرار میگیرند. اگر بنا باشد مذاکره کنیم یا مذاکره نکنیم، براساس سهگانه عزت، حکمت و مصلحتی که رهبری دستور دادند، خواهد بود. دولت حتما در مسیر حفظ عزت و شرافت ایرانی در راستای مصالح کشور و نظام حرکت خواهد کرد. او در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره اینکه چرا امکان دسترسی مردم به مصوبات دولت هنوز فراهم نشده است، بیان کرد: هرچقدر جریان شفاف اطلاعات داشته باشیم، بیشتر به سمت حکمرانی خوب میتوانیم حرکت کنیم.
علیالقاعده باید مصوبات دولت در دسترس قرار بگیرد. اگر موضوع مشخصی است بفرمایید پیگیری میکنم. مسئله خاصی برای عدم دسترسی به اطلاعات در دولت وجود ندارد. سخنگوی دولت در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره سفر رئیسجمهور به روسیه، بیان کرد: سفر رئیسجمهور به روسیه انشاءالله در روزهای پایانی دیماه انجام میشود. امیدواریم شاهد دستاوردهای حوزه اقتصادی و انتقال فناوری و زیرساختی باشیم. او در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره اینکه گزارشی که قرار بود وزیر دادگستری و اطلاعات درباره سیدمحمد خاتمی ارائه کنند به کجا رسید، بیان کرد: من در جلسه هیئت دولت گزارش اینچنینی نشنیدم. موضوعات در دست پیگیری است. ما در تلاش هستیم تا حقوق شهروندی آنطورکه شایسته است برای همه افراد، چه آنهایی که نامآشناتر هستند و چه افراد گمنامتر فراهم شده و وضعیت بهتری را شاهد باشیم. او در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره اینکه دو کشور ایران و عراق چه میزان میتوانند با همکاری یکدیگر یک هاب منطقهای اقتصادی تشکیل دهند، بیان کرد: کشورهایی که پیشینه مشترک و منافع مشترک دارند، بهتر میتوانند روی موضوعات اقتصادی تمرکز کنند. سفر اخیر نخستوزیر عراق دال بر این موضوع است. انشاءالله بتوانیم با دیدگاه متوازن منافع گفتوگوها را به مردم برگردانیم. مهاجرانی در ادامه در پاسخ به پرسشی دیگری مبنیبر اینکه داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد و دکتری خواستار تعویق زمان کنکور از اسفندماه به اردیبهشتماه سال آتی هستند، بیان کرد: این موضوعات سؤال یک دستگاه تخصصی است. موضوع به وزیر مربوطه منتقل شده است. این تیپ موضوعات ذینفعانی دارد. ممکن است عده دیگری مطالبات دیگری داشته باشند. باید با یک نگاه همهجانبه دنبال شود. تصمیمگیری در این زمینه در اختیار دستگاه تخصصی است.
تعداد قابل توجهی ماینر غیرمجاز کشف شده است
عباس علیآبادی نیز در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران، در پاسخ به پرسشی درباره کشف ماینرها بیان کرد: تاکنون چندین ماینر غیرمجاز کشف شده است. تعدادی نیز مجاز بودهاند، یعنی از برق مجاز استفاده کردهاند. تعداد ماینرهای غیرمجاز زیاد است و با آنها برخورد میشود. او در ادامه اظهار کرد: کشف ماینرها نیز براساس جایزهای بوده که وزارت نیرو در نظر گرفته است. هرکس ماینر تحویل دهد جایزه میگیرد. تعداد ماینرهای غیرمجاز کشفشده در ذهنم نیست، اما عدد کشف ماینرها زیاد است. وزیر نیرو در ادامه با اشاره به برنامه وزارتخانه برای مدیریت ناترازیها، بیان کرد: برنامه گستردهای در دستور کار است. برنامه درباره زمستان را وزارت نفت دنبال میکند. برنامه اصلی برای تابستان است. انشاءالله با تحقق این برنامه در تابستان سال آینده به مراتب وضعیت از سال جاری بهتر خواهد بود. زمستان آینده هم انشاءالله مشکل نخواهیم داشت. او در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره آخرین وضعیت حقابه کشور، بیان کرد: درخصوص حقابه از آنجا که بحث همسایگی مطرح است در فرصت مناسبی صحبت خواهیم کرد.
حل مشکل بازماندگان از تحصیل دغدغه جدی وزارت آموزشوپرورش است
علیرضا کاظمی هم در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره برنامه وزارت آموزشوپرورش برای بازماندگان از تحصیل، اظهار کرد: این موضوع یکی از دغدغههای جدی ماست و در حال تهیه سازوکارهایی هستیم تا یک سیستم آموزشی منعطف طراحی کنیم. بخشهای مختلف درگیر بوده و در حال ارائه این خدمات هستند. مدارس ویژه کودکان کار فعال هستند، اما معتقدیم که باید روشهای متنوعتر و اقدامات اثربخشتری انجام دهیم که در دستور کار قرار دارد. او درباره نظر آموزشوپرورش درمورد تأثیر معدل و سوابق تحصیلی در کنکور، بیان کرد: در شورای عالی آموزشوپرورش نظرات خود را مطرح کرده و پیشنهادات را اعلام کردهایم. این موضوع ابعاد مختلفی دارد و موضوع تخصصی است. اجازه بدهید در این فضا نظر آموزشوپرورش را اعلام نکنم؛ چون این وزارتخانه یک عضو از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
دو تفاهمنامه در سفر به تاجیکستان در حوزه راه و شهرسازی به امضا خواهد رسید
فرزانه صادق مالواجرد هم در جمع خبرنگاران بیان کرد: بنده در دو سفر رئیسجمهور را همراهی خواهم کرد. اولین سفر به تاجیسکتان و سفر بعدی به روسیه است. در تاجیکستان تفاهمنامههایی در دو موضوع که به وزارت راه و شهرسازی مرتبط است ردوبدل خواهد شد. اولین موضوع در خصوص تسهیل سرمایهگذاری طرف تاجیک در چابهار به عنوان پروژهها و سایتهای لجستیک است.
تاجیکستان محصور در خشکی است و نیاز به دسترسی به آبهای آزاد دارد. یادداشتی را ردوبدل خواهیم کرد که انشاءالله در چابهار بتوانیم سرمایهگذاری را تسهیل کنیم. او در ادامه اظهار کرد: تفاهم دیگر مربوط به صدور خدمات مهندسی هم در حوزه راه و هم در حوزه ساختمان با تاجیکستان است. در مورد تفاهمنامههای روسیه نیز شما مطلع هستید که در سال ۱۴۰۲ وزیر وقت توافقنامهای را به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران با طرف روس به امضا رساند مبنیبر تکمیل کریدور شمال به جنوب، یعنی رشت به آستارا. این یکی از موضوعاتی است که توافقهای بعدی آن در این سفر انجام خواهد شد تا به اجرا نزدیکتر شود. البته نقشه راهی هم در مدت یک ماهونیم گذشته با جلسات متعددی که با وزیر حملونقل روسیه داشتیم، در جهت توسعه حملونقل کریدوری، ریلی، جادهای و البته دریایی و بندری در سال ۲۰۲۵ ترسیم شده است. نقشه راه که به تأیید هر دو طرف رسیده است، یکی از دستاوردهای این سفر خواهد بود که بین دو وزیر حملونقل دو کشور امضا خواهد شد. وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به پرسشی مبنیبر اینکه موضع شما درباره تفکیک وزارت راه و شهرسازی چیست، بیان کرد: تفکیک وزارت راه از آنجا که تفکیک ساختاری است، با تأکید رئیسجمهور به سازمان امور استخدامی واگذار شده است. بنا بر تأکید رئیسجمهور چون موضوع ساختاری است، سازمان امور استخدامی موضوع را بررسی کرده و نتیجه مشخص خواهد شد. تلاش ما بر این است که افتتاح و تحویلدادن چه زمین براساس قانون جوانی جمعیت و چه تکمیل ساختمانهایی که در برنامه ساخت داشتیم، بیش از ۵۰ هزار واحد تا پایان سال باشد.
source