به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، آیین نکوداشت مقام علمی و فرهنگی منوچهر صدوقی سها، مدرس و پژوهشگر حکمت و عرفان اسلامی روز چهارشنبه ۱۹ دی ماه در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.این مراسم با حضور آیتالله سیدمصطفی محقق داماد رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم، محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، غلامرضا اعوانی عضو پیوسته فرهنگستان علوم، غلامرضا امیرخانی مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی و جمعی از اساتید برجسته کشور همراه بود.در این نکوداشت، ابتدا محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با تاید بر اهمیت برگزاری این بزرگداشت، بیان کرد: این استاد بزرگ از جهات مختلف حق بزرگی بر گردن ما دارند. ایشان در حوزههای حکمت،فلسفه، عرفان و سایر علوم پژوهش گسترده داشتند. آقای صدوقی سها نه تنها در حکمت ایرانی بلکه حکمت و عرفان اسلامی نیز کوشش محققانه داشتند.
بنابر روایت فارس، در ادامه آیتالله سیدمصطفی محقق داماد رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم با اشاره بر فراموشی بسیاری از حکما و علمای علم عرفان و فلسفه اسلامی گفت: آسمان پرستاره تمدن اسلامی دارای ستارههای تابناک بسیاری است که متاسفانه بسیاری از آنان نامشان فروکاسته شده و کمتر شناخته شدهاند.منوچهر صدوقی سها از این جهت برای من جلوه کرد که زندگینامه حکما و علما را زنده کرد و دغدغه فراموش نشدن این افراد برجسته را داشت.همچنین غلامرضا اعوانی عضو پیوسته فرهنگستان علوم نیز با اشاره به فعالیت ۶۰ ساله صدوقی سها در علم حکمت، بیان کرد: یکی از معجزات قرآن که کمتر مورد توجه قرار گرفته است جهانی کردن حکمت است و از دیدگاه قرآن تمامی پیامبران حکیم بودهاند. از حکمت به عنوان علم کثیر یاد شده است.وی افزود: آقای صدوقی سها نیز از ایام جوانی تا کنون در زمینه حکمت تلاش کردهاند و از این جهت شایسته تقدیر هستند.
در ادامه غلامرضا امیرخانی مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی نیز با اشاره به آشنایی ایشان با صدوقی سها از دهه ۹۰، بیان کرد: آوازه آقای صدوقی سها را همه شنیدهاند. جامع بودن ایشان نسبت به علوم عقلی و نقلی و اسلامی وجه تمایز ایشان است و همین موجب شده است که بتوانیم به ایشان لقب حکیم دهیم.امیرخانی ادامه داد: ایشان با تاکید بر حکمای چند قرن اخیر نشان دادند که فلسفه اسلامی هنوز زنده است.همچنین علی لاریجانی استاد فلسفه دانشگاه تهران پیام مکتوبی را به این آیین نکوداشت ارسال کرد. در بخشی از این پیام، ایشان ضمن اشاره به آشنایی چهل ساله با دکتر صدوقی سها گفت:آقای صدوقی سها در فلسفه اسلامی خوب ظاهر شدند و آثار خوبی از خود به ماندگار گذاشتهاند. قدر تلاشهای این مرد الهی را میدانیم و همواره مورد تکریم ما است.در پایان و بعد از رونمایی از مجموعه چهارجلدی «تاریخ عمومی فلسفه اسلامی بالمعنی الاعمّ» اثر منوچهر صدوقی سها، این پژوهشگر حوزه فلسفه و عرفان اسلامی، ضمن قدردانی از سخنرانان، اشاره کرد که برخی فلسفه اسلامی را قبول ندارد.وی اظهار کرد: تفکری که فلسفه اسلامی را قبول ندارد، سه تفکر واهی دارد؛ اول آن که میگوید فلسفه اسلامی همان ترجمه تحریف شده فلسفه یونان است. دوم این است که اگر چیزی به اسم فلسفه اسلامی مستقل از فلسفه یونانی وجود داشته باشد، باید متاثر از اسلام و دین باشد که در این صورت دیگر فلسفه نیست، بلکه کلام است. حرف سومشان هم این است که فلسفه اسلامی هر چه که بود با مرگ ابن رشد پایان یافت.
صدوقی سها ادامه داد: خدا به بنده توفیق داد که در این سالها درمورد واقعیت یا عدم واقعیت این تفکرات تحقیق کنم و همین امر منجر به نگارش چند جلد کتاب شده است. از جمله آنها این مجموعه ۴ جلدی است که اکنون رونمایی شد. در این کتابها اثبات میشود که این تفکرات واهی است و تمامی آنها رد میشود و فلسفه اسلامی بعد از ابن رشد نه تنها از بین نرفت بلکه دوباره متولد شد.
source