Wp Header Logo 709.png

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و هنر برنا؛ پس از پایان هجدهمین جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت»، به همت مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی و با اجرای گروه سینمایی «هنر و تجربه» برنامه نمایش آثار و برگزاری کارگاه‌هایی با موضوع مستندسازی در سراسر ایران ادامه یافت و دوشنبه ۱۰ دی ماه با حضور مهدی نورمحمدی کارگاه «پژوهش در سینمای مستند» در ایلام برگزار شد.

مهدی نورمحمدی درباره برگزاری این کارگاه توضیح داد: برگزاری این کارگاه به پیشنهاد اداره کل ارشاد استان ایلام برگزار شد. ایلام سوژه‌های ناب و خوبی در زمینه‌های مختلف اجتماعی، تاریخی، محیط زیست و… دارد، تصمیم گرفتیم کارگاه «پژوهش در سینمای مستند» را برگزار کنیم تا علاقه‌مندان به سینمای مستند که در این شهر و استان ساکن هستند با چگونگی پیدا کردن سوژه، پژوهش و رسیدن به ایده و طرح و در نهایت تولید یک اثر آشنا شوند.

وی ادامه داد: این کارگاه با تمرکز بر سوژه یابی و پژوهش برگزار شد. مستندساز خوب در وهله اول پژوهشگر است و مستندسازی که دید پژوهشی نداشته باشد نمی‌تواند موفق باشد. بنیادی‌ترین بخش سینمای مستند، پژوهش است. هرچند فرصت کارگاه برگزار شده کوتاه بود ولی تلاش کردیم تا در همین زمان اندک از اهمیت بالای پژوهش و روش‌های آن صحبت کنیم.

نورمحمدی با اشاره به استقبال خوب از این کارگاه توضیح داد: تعداد قابل توجهی از علاقه‌مندان سینمای مستند به این کارگاه آمده بودند و خیلی مهم است که بیشتر از این، در شهر‌های مختلف کلاس و کارگاه برگزار شود، همین آموزش‌ها است که می‌تواند منجر به خلق اثر هنری شود.

وی ادامه داد: در ایران به دلیل تنوع جغرافیایی، فرهنگی و اقلیمی سوژه‌های ناب بسیار زیادی وجود دارد که هرکدام می‌توانند به یک مستند خوب تبدیل شوند.

این مستندساز که سال گذشته و در خلال برگزاری هفدهمین دوره از جشنواره «سینماحقیقت» کارگاه «خلاقیت و نوآوری در مستند حیات وحش» را برگزار کرده بود، مطرح کرد: برخی موضوع ها، کارگاه‌ها و کلاس‌ها مانند مستندسازی حیات وحش به دلیل تعداد اندک فعالان و علاقه‌مندان باید در تهران برگزار شود، ولی موارد بسیاری است که برگزاری آن‌ها در شهر‌های مختلف بسیار مهم است. در این جلسه‌ها، استعداد‌هایی که امکان حضور در تهران را ندارند، پیدا می‌شوند. ازطرف دیگر بسیاری از مستندسازان می‌توانند در زادگاه خود چنین کارگاه‌هایی برگزار کنند که با توجه به شناخت از محیط و جغرافیا می‌تواند اشراف و تاثیرگذاری بیشتری داشته باشد.

مهدی نورمحمدی در پایان درباره فعالیت‌های اخیر خود گفت: دو پروژه را همزمان پیش می‌برم که یکی از آن‌ها در حوزه میراث ناملموس و غذای محلی است و تولید این کار را شروع کرده ایم. پروژه دیگر درباره ماهیان بومی ایران است که در مرحله پژوهش و نگارش است.

انتهای پیام/

source

khazarnameh.ir

توسط khazarnameh.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *