به گزارش «راهبرد معاصر»؛ سردار قاسم سلیمانی را به صراحت میتوان «نماد مقاومت جهانی» خواند، شخصیتی که در برابر استکبار جهانی ایستاد و هرکس ادعای مبارزه با استکبار دارد، باید از وی تبعیت کند و الهام بپذیرد.
حسن کاظمی قمی، سفیر پیشین ایران در عراق درباره ویژگی های منحصر به فرد شهید سلیمانی و اینکه چرا خود را سرباز وظیفه و سرباز وطن می نامید، به «راهبرد معاصر» گفت: پنج سال از شهادت اسوه جهاد و شهادت فرمانده عزیز سپهبد حاج قاسم سلیمانی و همسنگران و همرزمانش همچون ابومهدی المهندس گذشت، اما همچنان یاد، خاطره و راه این بزرگواران و عزیزان نه فقط در قلوب مردم ایران، بلکه نزد همه آزادی خواهان جهان زنده است.
شهید سلیمانی در دفاع مقدس و مقابله با اشرار در مرزها و مقابله با تروریست ها بسیار خوش درخشید
وی افزود: این شهید وارسته الگو شد، آن هم الگوی مقاومت. در توصیف این شهید برای تبیین جایگاه ویژه وی باید به این نکته پرداخت، پس از شهادت سردار سلیمانی دیدیم دوست و دشمن زبان به مدح شخصیت عظیم وی باز و ویژگیهایش را یک به یک بیان کردند؛ از اینکه نابغه نظامی، سردار محبوب دلها و قهرمان بود تا اینکه بزرگترین فرمانده مبارزه با تروریسم در منطقه و بین الملل به شمار می رفت.
سفیر پیشین ایران در عراق بیان داشت: باراک اوباما و دونالد ترامپ، رؤسای جمهور سابق آمریکا نیز درباره اینکه سردار سلیمانی ژنرالی بی باک و مقتدر بود، با وجود اینکه وی را دشمن درجه یک آمریکا و صهیونیزم بین الملل می دانستند، سخن گفتند. آنها نمی توانستند از بیان ویژگی های منحصر به فردش خودداری کنند و آن را بر زیان نیاورند، لذا شاهدیم دوست و دشمن سردار سلیمانی را با احترام یاد می کنند.
کاظمی قمی گفت: نمی توان انکار کرد سردار سیلمانی از فرماندهان برجسته و نابغه ایران اسلامی بود. درست است نابغه نظامی بودنش امتیاز بزرگی است، اما سردار سلیمانی جز اینکه طراح نظامی بزرگی بود، در قلوب مردم ایران و منطقه محبوبیت داشت.
سفیر پیشین ایران در عراق بیان داشت: شهید سلیمانی در دفاع مقدس و مقابله با اشرار در مرزها و مقابله با تروریست ها بسیار خوش درخشید. در جنگ با داعش که بعد از اشغال عراق به وسیله این گروه تروریستی ایجاد شد، با نبوغ نظامی و طراحی بی نظیر توانست معادلات منطقه را تغییر دهد؛ به همین دلیل است دشمنان لقب نابغه نظامی به وی داده اند.
وی گفت: شاید یکی از مهم ترین ویژگی های حاج قاسم این بود علاوه بر اینکه فرماندهی و طراحی نظامی بسیار ویژه ای داشت، در طراحی و فرماندهی جنگ به رعایت موضوعات انسانی و شرعی بسیار بها می داد. به عنوان نمونه برای آزادسازی موصل از دست تروریستها حاضر نشد به بهانه کشتن تروریست ها مردم بی گناه کشته شوند، بنابراین مترصد آن بود برنامه مقابله با تروریست ها را به گونه ای طراحی کند که تروریست ها کشته شوند، بدون اینکه به مردم آسیبی برسد، با توجه به اینکه داعشی ها میان مردم نفوذ کرده بودند.
کاظمی قمی تصریح کرد: در وسط معرکه اگر در منزل فردی رفت، نمازش را به جا می آورد، روی کاغذ می نوست که راضی باشید نمازم را در خانه شما خواندم. این موضوعات ریز نشان می دهد، وی تا چه اندازه حتی در میدان جنگ قائل به حفظ موضوعات شرعی بود؛ حتی این موارد را به رزمندگان توصیه می کرد که به هیچ وجه نباید با مردم عادی رفتاری غیر اخلاقی داشته باشند.
سفیر پیشین ایران در عراق گفت: سردار سلیمانی بالاترین سطوح نظامی را به عنوان سپهبد کسب کرده بود. با توجه به اینکه در ایران تمامی فرماندهان ارشد در سطح سرلشکر هستند، آن چیزی که برای فرمانده شهید حاج قاسم مهم بود، اینکه خود را خادم ملت بداند زیرا به مفهوم واقعی خود را بنده خدا میدانست.
در حرکات، سکنات و رفتار حاج قاسم ذوب ولایت بودن به مفهوم واقعی دیده شد. به مفهوم واقعی سپهبدی بود که خود را خادم ملت و ولایت می دانست
تحلیلگر مسائل سیاسی عنوان کرد: سردار سلیمانی از لحاظ روحیات اخلاقی اینگونه بود که همواره خود را نسبت به دیگران پایینتر میدانست؛ اهل تکبر نبود چه در صحنه رزم و غیر جنگ. در صحنه رزم معمول این است، فرمانده طراحی میکند و دستور میدهد، لذا رزمنده و سرباز باید به خط مقدم برود، اما ویژگی سردار سلیمانی این بود خود اول در خط مقدم قرار می گرفت، بعد سرباز را فرا میخواند. از این منظر یعنی از لحاظ اخلاقی و فردی سردار سلیمانی به قدری انسان عارف و وارستهای بود که درجات دنیایی برایش ارزشی نداشت.
وی عنوان کرد: با اینکه به لحاظ سلسله مراتب این درجات باید در نظر گرفته شود، اما خود را خادم ملت و سرباز ولایت می دانست، به همین دلیل در جنگ هشت ساله در مقابله با اشرار و مبارزه با تروریسم و داعش با اینکه به لحاظ کارشناسی درجه یک بود، اما مردمی بود. وی فرامین رهبر معظم انقلاب اسلامی را مو به مو اجرا می کرد و می توان گفت، ذوب در ولایت بود.
کاظمی قمی معتقد است: در حرکات، سکنات و رفتار حاج قاسم ذوب ولایت بودن به مفهوم واقعی دیده شد. به مفهوم واقعی سپهبدی بود که خود را خادم ملت و ولایت می دانست؛ ویژگی هایی که ناشی از روحیاتش بود. شهید سلیمانی در خانوادهای روستایی ساده و کشاورز اما سلیم النفس رشد کرد، از این منظر اعتباری به پست و مقام نمی داد و فریب عناوین دنیوی را نخورد.
وی درباره تحقق وعده خداوند درباره شهید سلیمانی گفت: سردار سلیمانی با خدا معامله کرد. واقعیت این است، حاج قاسم تبلور این وعده الهی است، «اگر بندهای برای من کار کند محبتش را در دل مردم می اندازم»، زیرا خداوند محبت حاج قاسم را نه در وطن بلکه درآن سوی مرزها گسترش داد.
کاظمی قمی با بیان اینکه سردار سلیمانی علاقه ای به معروف شدن نداشت، عنوان کرد: مردم ایران می دانند سردار سلیمانی علاقه ای به دیده شدن در قاب تلویزیون نداشت، اما بعد از مبارزه با داعش و تروریستهایی که برای تحقق اهداف صهیونیسم وارد منطقه شده بودند، شاهد صحنه های فرماندهی وی در میدان جنگ بودیم؛ به این دلیل که جبهه استکباری و آمریکا که داعش را به وجود آورده بود و تلاش می کردند بعد از سوریه و عراق، ایران را ناامن کنند مبارزه با داعش را به نام خود تمام کنند.
وی گفت: حاج قاسم اجازه ندارد آمریکایی ها دستاورد شکست داعش در منطقه را به نفع خود مصادره کنند و بگویند، این موفقیت به دلیل حضورشان در منطقه بود. به این دلیل حاج قاسم جبهه مقاومت و مبارزه با تروریسم به وسیله رزمندگان اسلام را نشان داد.
سفیر پیشین ایران در عراق تأکید کرد: اگر این موضوع نبود قطع به یقین فرماندهی مانند حاج قاسم حاضر نمیشد دیده شود، زیرا خصوصیاتی ممتاز داشت، خود را سرباز وظیفه و سرباز وطن برای خدمت به مردم ایران و نظام اسلامی می دانست.
source