به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و هنر برنا؛ مستند مسابقه «خانه ما» یک مسابقه تلویزیونی است که به صورت هفتگی جمعهها ساعت ۱۳ روی آنتن شبکه سه سیما میرود.
در این مسابقه تلویزیونی، سه خانواده در یک بازه زمانی یک ماهه و در چارچوب مبلغی مشخص، ضمن انجام فعالیتهای روزمره و تفریحات خانوادگی، باید در قالب یک کسب و کار خانوادگی، درآمدزایی نیز داشته باشند. در پایان مسابقه خانواده برگزیده براساس پسانداز خود، برنده جایزه صد برابری مبلغ پسانداز خود میشود.
در ادامه گفتگوی خبرگزاری برنا را در محمد رحیمی؛ کارگردان این برنامه تلویزیونی میخوانید.
ساختار برنامه؛ مستند مسابقهای برای خانوادهها
برنا: «خانه ما» در چه قالبی تولید میشود؟
این برنامه در قالب مستند مسابقه است که در دسته ریالیتیشوها قرار میگیرد. سه خانواده در یکی از شهرهای ایران با هم رقابت میکنند. چالشها در طول یک ماه با بودجهای مشخص طراحی شدهاند و بر اساس رفتار و عکسالعمل خانوادهها، مخاطبان با رأیگیری، برنده را انتخاب میکنند. در نهایت، خانواده برتر جایزهای نقدی معادل صد برابر مبلغ باقیمانده در کارت خود دریافت میکند.
ایده اولیه از دغدغههای اجتماعی شکل گرفت
برنا: ایده ساخت «خانه ما» از کجا آغاز شد؟
این ایده در سالهای ۹۲ و ۹۳ در خانه مستند شکل گرفت. دغدغههایی درباره اقتصاد خانواده، الگوی مصرف صحیح، و تقویت نظام خانواده ما را به طراحی این مسابقه رساند. پس از جلسات متعدد و چکشکاری، ایده به مسابقهای با محوریت خانواده تبدیل شد. تا به امروز، به فصل چهاردهم رسیدهایم که در زاهدان تولید شده است.
ثبات در ساختار، تنوع در تجربه
برنا: چه تغییراتی در فصلهای مختلف برنامه رخ داده است؟
ساختار اصلی مسابقه ثابت بوده، اما چالشها در برخی فصلها تغییر کردهاند. برای مثال، چالشهایی مانند «مهمانیداری»، «کسبوکار»، و «نجات جهان» از ابتدا ثابت بودهاند، اما چالشهایی مثل «نکوداشت بزرگان» در برخی فصلها اجرا نشدهاند. جذابیت اصلی در برخورد متفاوت خانوادهها با این چالشها است.
انتخاب شهرها و خانوادهها
برنا: شهرها و خانوادهها چگونه انتخاب میشوند؟
انتخاب شهرها عمدتاً بر اساس استقبال مخاطبان در سایت خانه ما است. همچنین، در مواردی با توجه به سیاستهای سازمان اوج یا اولویت جغرافیایی، شهرها انتخاب میشوند. برای خانوادهها هم فراخوانی داده میشود و پس از مصاحبه، خانوادههای مناسب گزینش میشوند.
چالشهای تولید؛ از زمانبندی تا تعامل با خانوادهها
برنا: تولید چنین برنامهای چه دشواریهایی دارد؟
ضبط هر فصل حدود یک ماه تا ۴۰ روز زمان میبرد و تیمی ۱۵ نفره روی آن کار میکنند. یکی از چالشها، دوری طولانیمدت تیم از خانوادههای خودشان است. همچنین، زمانبندی ساخت در ایام تعطیلات مناسب، مانند تابستان یا نوروز، اهمیت زیادی دارد. تعامل با خانوادهها هم حساسیت خاصی میطلبد تا حاشیهای ایجاد نشود.
بحرانها و بازخورد مخاطبان
برنا: در طول این سالها، با بحرانهای خاصی مواجه شدهاید؟
گاهی پیش آمده که خانوادهای رأی نهایی را نپذیرفته و احساس کرده حقی از او ضایع شده است. این مسئله میتواند هم تیم تولید و هم مخاطبان را تحت تأثیر قرار دهد. اما خوشبختانه بحران بزرگی نداشتهایم.
تنوع فرهنگی، نقطه قوت برنامه
برنا: تجربه کار در شهرهای مختلف چگونه بوده است؟
تنوع اقلیمی و فرهنگی ایران یکی از شگفتیهای بزرگ برنامه است. این تفاوتها، از طبیعت گرفته تا آداب و رسوم، نهتنها برای ما بلکه برای مخاطبان هم جذابیت زیادی دارد و یکی از دلایل اصلی تداوم این برنامه بوده است.
انتهای پیام/
source