Wp Header Logo 3533.png

کد خبر: 275576

تاریخ انتشار: پنجشنبه 06 دي 1403 – 10:40

به گزارش بهداشت نیوز، زمین هنوز دارای گنجینه‌های ناشناخته زیادی که در زیر سطح آن پنهان‌شده‌اند و سیستم‌های غار عظیمی است که هنوز کشف نشده‌اند. باوجود تمام اکتشافاتی که تاکنون صورت گرفته، هنوز هرسال، کاوشگران شجاع غارها تونل‌ها و اتاق‌های جدیدی را در زیرزمین کشف می‌کنند و درنتیجه محدودیت‌های شناخته‌شده طولانی‌ترین و بزرگ‌ترین سیستم‌های غار جهان را گسترش می‌دهند.

 از هزارتوهای وسیع در فرانسه گرفته تا شبکه‌های پیچیده در ویتنام، هر کشفی اسرار جدیدی را برای زمین‌شناسی، تاریخ و اکوسیستم‌های سیاره به ارمغان می‌آورد. جذابیت این قلمروهای زیرزمینی، با صخره‌های منحصربه‌فرد، رودخانه‌های زیرزمینی و گستره‌های ناشناخته غیرقابل‌انکار است. بااین‌حال، به طرز باورنکردنی، حتی باوجود همه پیشرفت‌ها در اکتشاف، هنوز مایل‌ها غار وجود دارد که پنهان مانده و توسط چشم انسان دست‌نخورده باقی‌مانده است. این غارهای کشف نشده مرزهای جدیدی هستند و مرزهای جدید منبع عظیمی از کنجکاوی و ماجراجویی برای آینده کاوش در غارها و همچنین اسرار بسیاری هستند که در زیرزمین منتظر کشف هستند.

غار ماموت (685 کیلومتر)

غار ماموت در کنتاکی ایالات‌متحده، رکورد طولانی‌ترین سیستم غار پیوسته جهان را در اختیار دارد. انسان برای اولین بار در 4000 تا 5000 سال پیش، و احتمالاً برای استخراج گچ و سایر مواد معدنی وارد آن شده است اما این کاوشگران بومی تنها با استفاده از نور مشعل تقریباً 32 کیلومتر به داخل غار رفتند.

در قرن نوزدهم، غار ماموت یک مقصد توریستی بود که به دلیل استالاکتیت‌های عظیم و اتاق‌های وسیع خود مشهور بود. در سال 1842، یک راهنمای غار به نام استفان بیشاپ اولین نقشه از این غار را به‌صورت ذهنی طراحی کرد، اما از دهه 1950 غارنوردان شروع به نقشه‌برداری کامل از آن کردند.

همه‌چیز عادی به نظر می‌رسید تا زمانی که کاوشگران در سال 1972 گذرگاهی را شناسایی کردند که غار ماموت را به غار فلینت ریج که در مجاورت آن قرار داشت متصل می کرد، این گذرگاه طول غار را بیش از دو برابر کرد. نقشه‌برداری از این غار هنوز هم به اتمام نرسیده است و به‌عنوان یک تمرین بزرگ نقشه‌برداری همچنان باقی می‌ماند. در سال‌های اخیر، سالانه بیش از نیم میلیون نفر از غار ماموت بازدید می‌کنند.

طولانی‌ترین تونل‌های جهان که به اعماق زمین راه دارند!

اوخس بلا (495 کیلومتر)

اوخس بلا (Ox Bel Ha)، واقع در شبه‌جزیره یوکاتان مکزیک، یکی از طولانی‌ترین غارهای جهان است که بیش از 495 کیلومتر را در برمی‌گیرد. نام آن، که به معنای “سه‌راه آب” است از زبان مایا آمده است و هزارتوی گذرگاه‌های زیرآب را توصیف می‌کند که بخش اعظم سیستم غار را تشکیل می‌دهد. این غار اولین بار در اواخر دهه 1990 با اکتشافات قابل‌توجهی توسط غواصان کاوش شد.

آنچه در مورد اوخس بلا جالب است، گستردگی شبکه غارهای زیرآب است که یکی از طولانی‌ترین و پیچیده‌ترین غارهای جهان است. این سیستم نه‌تنها یک شگفتی طبیعی است، بلکه به دلیل آثار باستانی مایاها و بقایای زندگی ماقبل تاریخ که در آن وجود دارد، از اهمیت باستان‌شناسی زیادی نیز برخوردار است.

این غار بخشی از شبکه عظیم آب زیرزمینی به نام Gran Acuífero Maya است که آب شیرین منطقه را تأمین می‌کند. درحالی‌که اوخس بلا در مقیاس بزرگ است و بسیاری از آن هنوز کاوش نشده است، غواصان و کاوشگران غار به‌طور مداوم به نقشه‌برداری و کشف اعماق آن می‌پردازند.

طولانی‌ترین تونل‌های جهان که به اعماق زمین راه دارند!

غار شوانگه (417 کیلومتر)

غار شوانگه یکی دیگر از غارهای چین است که به طول 417 کیلومتر می‌رسد. این غار یکی از طولانی‌ترین غارهای شناخته‌شده در جهان است. این شبکه زیرزمینی وسیع در استان گوئیژو در سال 1980 کشف شد و میزبان گذرگاه‌های عظیم و همچنین استالاکتیت‌ها و استالاگمیت‌ها است و طیف گسترده‌ای از تشکل‌های زمین‌شناسی بسیار منحصربه‌فرد را ارائه می‌دهد.

غار شوانگه به ​​دلیل مقیاس بسیار زیادش قابل‌توجه است و برخی از مناطق آن هنوز کاوش نشده است. این غار توجه دانشمندان و ماجراجویان را به‌خوبی به خود جلب کرده است، زیرا نگاهی اجمالی از تاریخ طبیعی آن منطقه به نمایش می‌گذارد. جدا از این شگفتی‌های زمین‌شناسی، این غار از اهمیت زیست‌محیطی نیز برخوردار است و بخشی جدایی‌ناپذیر از اکوسیستم محلی را تشکیل می‌دهد. علیرغم وسعت غار، محیطی بسیار چالش‌برانگیز برای کاوش باقی‌مانده است، زیرابه غارنوردان ماهر برای حرکت در تونل‌ها و اتاقک‌های آن نیاز دارد.

طولانی‌ترین تونل‌های جهان که به اعماق زمین راه دارند!

سک آکتون (376 کیلومتر)

 سک آکتون (Sac Actun) یکی از طولانی‌ترین سیستم‌های غار شناخته‌شده در جهان است. این غار در شبه‌جزیره یوکاتان مکزیک قرار دارد و بیش از 376 کیلومتر امتداد دارد. بخشی از سیستم غاری سک آکتون زیرآب قرار دارد و به دلیل تشکلات آهکی خیره‌کننده، آب‌های شفاف و اهمیت باستان‌شناسی خود شهرت دارد.

سک آکتون که اولین بار در دهه 1980 کشف شد، یک مکان فعال اکتشافات عظیم است که نه‌تنها شگفتی‌های زمین‌شناسی، بلکه مصنوعات باستانی و بقایای انسانی را نیز در خود جای‌داده است که نشان‌دهنده استفاده از آن توسط تمدن‌های اولیه بشری به‌عنوان یک فضای آیینی است. غواصان و غارنوردان نیز با وضعیت دشواری روبرو هستند، زیرا برخی از بخش‌های غار زیرآب قرار دارد.

سک آکتون بخشی از میراث طبیعی و فرهنگی مکزیک است؛ تحقیقات در حال انجام برای کشف تاریخ و زمین‌شناسی باستانی آن منطقه ادامه دارد و هنوز هم دانشمندان و جویندگان ماجراجویی را به خود جذب می‌کند.

طولانی‌ترین تونل‌های جهان که به اعماق زمین راه دارند!

غار جواهر (354 کیلومتر)

غار جواهر غاری است که در بلک هیلز داکوتای جنوبی آمریکا واقع‌شده است که با مسافت 354 کیلومتر از غارهای طولانی در جهان است. این غار شگفت‌انگیز در سال 1900 کشف شد که به خاطر مجموعه‌ای از کریستال‌های کلسیت عنوان غار جواهر را به آن داده‌اند. این غار دارای هزارتویی از گذرگاه‌ها، اتاق‌ها و تشکل‌های زمین‌شناسی منحصربه‌فرد است که آن را به مقصدی بسیار محبوب برای محققان و گردشگران تبدیل کرده است.

غار جواهر به‌ سازندهای ظریف و پر آذینی مانند توده‌های بزرگ بلورهای کلسیت، استالاکتیت‌های ظریف و استالاگمیت‌ها شناخته می‌شود. این غار همچنین دارای سازندهای نسبتاً کمیاب مانند سازند «boxwork» یا تارعنکبوتی است که از الگوهای نازک و مشبکی تشکیل‌شده است که در کناره‌های غار شکل می‌گیرد. بخش اعظم غار مورد کاوش قرارگرفته است اما هنوز هم گذرگاه‌ها و اتاق‌های ناشناخته و جدیدی در آن وجود دارد، بنابراین اکتشافات ادامه دارد.

طولانی‌ترین تونل‌های جهان که به اعماق زمین راه دارند!

منبع:

خبرآنلاین

 timesofindia

 

source

khazarnameh.ir

توسط khazarnameh.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *