به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سید عباس صالحی شنبه شب در هفتاد و پنجمین نشست شورای فرهنگ عمومی استان هرمزگان با اشاره به وظایف شورای فرهنگ عمومی اظهار کرد: متاسفانه از قدرت و اقتدار شورای فرهنگ عمومی استفاده نشده است و بخشی از مشکلات که در آئین نامه جدید شورا ابلاغ میشود، رفع خواهد شد.
به گزارش ایرنا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی در راهبری شورا بسیار اهمیت دارد و در مصوبه اخیر یک نفر از کارشناسان وزارت ارشاد اسلامی بهصورت تمام وقت مسئولیت دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی را برعهده خواهد داشت و استاندار نیز میتواند محل خدمت پنج نفر از کارکنان نهادهای مختلف فرهنگی را به دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی اضافه کند.
صالحی از اضافه شدن پنج کمیته تخصصی به شورای فرهنگ عمومی استانها خبر داد و گفت: کمیتههای پنجگانه فرصتی را ایجاد میکند تا نهادهای تخصصی در شورای فرهنگ عمومی شکل بگیرد و ریاست این پنج کمیته با معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری است.
وی ادامه داد: هر ساختاری ممکن است ضعفهایی داشته باشد اما تلاش کردیم نقاط ضعف احصاء شده را در آیین نامه جدید رفع کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: شورای فرهنگ عمومی فرصتی برای حل مسائل متکثر و حاد در این حوزه است و آئین نامه جدید، فرصتهای جدیدتری نیز برای شورای فرهنگ عمومی ایجاد خواهد کرد و استان هرمزگان با راهبری نماینده ولی فقیه و استاندار هرمزگان میتواند به الگویی برای سایر استانها تبدیل شود.
ظرفیت دریا باید به فرهنگ عمومی تبدیل شود
نماینده ولیفقیه در هرمزگان و امامجمعه بندرعباس بر اهمیت ترویج فرهنگ اقتصاد دریا پایه تاکید کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب بارها بر استفاده از ظرفیتهای دریا تاکید داشتهاند، این فرصتها باید به بخشی از فرهنگ عمومی مردم ساحلنشین تبدیل شود.
حجت الاسلام و المسلمین محمد عبادیزاده همچنین با تاکید بر ضرورت بازنگری در عملکرد شورای فرهنگ عمومی، اظهار کرد: اگر ارزیابی دقیقی از مصوبات شورای فرهنگ عمومی انجام شود، مشخص خواهد شد که این شورا از رسالت اصلی خود فاصله گرفته است.
وی با اشاره به مشکلات موجود در فرآیند تصمیمگیری شورا، گفت: سطحینگری و جزئینگری از چالشهای مهم شورای فرهنگ عمومی است، مصوبات شورا اغلب به برخی حوزههای خاص محدود شده و نگاه متوازن به مسائل فرهنگی وجود ندارد؛ این در حالی است که نباید از مسائل کلان و اولویتدار غافل شد.»
وی همچنین نبود سند فرهنگی و اجتماعی جامع برای استان هرمزگان را یکی از ضعفهای اصلی شورا برشمرد و افزود: تاکنون سه استان با حمایت دستگاههای مختلف، پیشنویس سند فرهنگی و اجتماعی خود را تدوین کردهاند و در هرمزگان نیز باید چنین سندی ایجاد شود تا مصوبات شورا بر پایه آن تنظیم شود.
امام جمعه بندرعباس با تاکید بر نقش جوانان در گام دوم انقلاب، تصریح کرد: در برنامهریزیهای شورای فرهنگ عمومی نمیتوان از جوانان غافل شد، این شورا باید نگاه ویژهای به نسل جوان داشته باشد و از ظرفیت آنها استفاده کند..
وی با اشاره به نبود پشتوانه پژوهشی برای تصمیمات شورا، خاطرنشان کرد: تصمیمات شورای فرهنگ عمومی باید با واقعیات میدانی و اجتماعی همخوانی داشته باشد و برای این منظور، نیازمند عقبه پژوهشی قوی، بهویژه در حوزههای میدانی هستیم.
آیتالله عبادیزاده با بیان اینکه بحرانهای فرهنگی متعددی در کشور و استان وجود دارد، افزود: در مدیریت بحرانهای اجتماعی عملکرد موفقی نداشتهایم و تصمیمات اشتباه، وضعیت را پیچیدهتر کرده است.
وی همچنین با اشاره به ضمانت اجرایی پایین مصوبات شورا، گفت: مصوبات شورا پس از تصویب توسط استاندار به دستگاهها ابلاغ میشود، اما ضمانت اجرایی لازم را ندارند؛ باید برای رفع این ضعف، ساز وکار مناسبی طراحی شود.
شورای فرهنگ عمومی موضوع محور باشد
استاندار هرمزگان با تاکید بر اینکه شورای فرهنگ عمومی استان باید موضوع محور و با دستور کار بلندمدت دنبال شود، گفت: بهمنظور دستیابی به نتایج ملموس بر موضوع محوری جلسات شورای فرهنگی و پیگیری دستورکارها بهصورت سالانه یا دوسالانه برگزار شود..
محمد آشوری تازیانی اظهار کرد: عرصه کار در حوزه اجرایی همچون مسابقات دو امدادی پیوسته است و هر مدیر پس از مدیر بعدی باید تلاش کند مسائل استان و کشور را دنبال کند و برای حل مشکلات راهکار جدید ارائه کند.
وی با تاکید بر اینکه عرصه فرهنگ عرصهای پیچیده است، افزود: در حوزه فرهنگی نیازمند اجماع هستیم و دراین زمینه باید گزاره مبنایی را در دستورکار قرار دهیم.
استاندار هرمزگان با اشاره به اینکه برای حل چالشهای فرهنگی باید تحلیل درستی از وضعیت فرهنگی استان و کشور داشته باشیم، گفت: مسئله انکار ناپذیر این است که ما اکنون در یک رقابت و جنگ فرهنگی و بنا به فرمایش رهبر معظم انقلاب تهاجم فرهنگی و ناتو فرهنگی قرار داریم و آژیر خطر این مسئله بارها به صدا در آمده اما برخورد مناسبی صورت نگرفته است.
آشوری تازیانی تصریح کرد: یکی از معضلات فرهنگی تغییر در سبک زندگی است که باتوجه به فرآیند جهانی شدن با چالشهای جدی بهویژه گسست بین نسلی روبرو شدهایم.
وی با تاکید بر اینکه منشور فرهنگی ما باید دارای غنا لازم باشد، تصریح کرد: یکی از مباحث مورد غفلت، بحث مردمی سازی فرهنگ است؛ اگر مردم در عرصههای فرهنگی ورود کنند همچون مسائل دینی و مذهبی شاهد شکوفایی خواهیم بود و مردم به صورت خودجوش آن را مدیریت میکنند.
استاندار هرمزگان با اشاره به اینکه مردم را در برنامههای فرهنگی مشارکت دهیم و از این ظرفیت اساسی استفاده کنیم، اظهار کرد: باید مسائل فرهنگی موضوع بندی شود و بر اساس اولویتها بر حل این مسایل مطابق با برش نقشه فرهنگی کشور تمرکز کنیم تا در نهایت شاهد حل این مسائل باشیم.
آشوری تازیانی گفت: استان هرمزگان در معرض جعل فرهنگی از سوی کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس قرار دارد، متاسفانه آنها فرهنگ، موسیقی، آداب و سنن و معماری ما را جعل میکنند.
وی تاکید کرد: در حوزه ملی نیز این مسیله صدق میکند و ترکیه با ساخت سریالهای تاریخی هویت ملی ما را جعل میکنند؛ در حالیکه عمق ایران به لحاظ پهنه سرزمینی گسترده است و فرهنگ آن به قرون و اعصار طولانی میرسد.
۲۴۴
source