به نقل از المیادین، منابع میدانی از حماه به فروپاشی تروریستها در منطقه «جبل زین العابدین» در حومه شمالی حماه در بامداد روز پنجشنبه اشاره کردند.
این منابع از عقب نشینی و فرار تروریستها در مقابل ضربات کوبنده ارتش سوریه خبر می دهند.
منابع یادشده همچنین از گرفتار شدن تروریستها در کمین ارتش سوریه و درهم شکستن تروریستهای موسوم به «العصائب الحمراء» در منطقه جبل زین العابدین خبر دادند.
منابع میدانی در حماه اعلام کردند: نبرد حماه از شدیدترین نبردهایی است که تروریستها از زمان حمله چند روز قبل انجام داده و در آن از پهپادها و انواع تسلیحات استفاده کردند. با وجود به کارگیری پهپادها و به کارگیری انواع تسلیحات، تروریستها شکست خورده و متحمل خسارات سنگینی شدند.
این منابع اضافه کردند: تبعات نبرد جبل زین العابدین بر جبهه های موازی در حومه حماه، طی ساعات آتی پس از خسارات سنگین تروریست ها، آشکار خواهد شد.
منابع میدانی افزودند: در جریان کمین ارتش سوریه علیه تروریستها، شمار زیادی از آنها به هلاکت رسیدند و تجهیزات آنها نیز منهدم شد.
این منابع به درگیری های شدید از اواخر چهارشنبه شب تا بامداد امروز و هلاکت دهها تروریست و فرار آنها اشاره کردند.
منابع مذکور شمار کشته شدگان در کمین ارتش سوریه در منطقه جبل زین العابدین را بیش از ۳۰۰ نفر دانستند.
منابع میدانی بیان کردند: تروریستهای العصائب الحمراء که در کمین ارتش سوریه گرفتار شده اند، بازوی القاعده در سوریه هستند و سرکرده آنها «ابوالیقظان المصری» است.
گروههای تروریستی از بامداد ۷ آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با حمایت برخی کشورها و ورود نیروهای تازه نفس خارجی، اقدام به حمله گسترده به مواضع ارتش سوریه در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب کردند.
این عملیات نظامی تروریستها علیه مواضع ارتش سوریه، توافق آتشبس منعقد شده در سال ۲۰۲۰ را نقض کرد زیرا این منطقه، مشمول توافقنامه «کاهش تنش» است که با تضمین ترکیه در آستانه امضا شد و شامل مناطقی در ادلب، حومه حلب و بخشهایی از حماه و لاذقیه نیز میشود.
براساس توافق سال ۲۰۱۷ میلادی میان ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن صلح آستانه، چهار منطقه امن در سوریه (کاهش تنش) ایجاد شد.
سه منطقه در سال ۲۰۱۸ میلادی به کنترل ارتش سوریه درآمد اما منطقه چهارم که استان ادلب در شمال غربی سوریه، بخشهایی از استانهای لاذقیه، حماه و حلب را در بر میگیرد، هنوز در دست گروههای تروریستی قرار دارد و گفته میشود که کنترل این منطقه بیشتر در اختیار گروه تروریستی تحریرالشام (جبهه النصره) است.
اواخر تابستان سال ۲۰۱۸ میلادی، سران روسیه و ترکیه در سوچی روسیه به توافقی دست یافتند که طی آن ترکیه وعده داد، بدون خون ریزی، تروریستهای مستقر در این منطقه را خارج یا خلع سلاح کند، اتفاقی که از دید ناظران، تا امروز رخ نداده است و تروریستها در این منطقه، هر از گاهی به نیروهای نظامی سوریه یا پایگاه روسیه در اطراف این منطقه حمله میکنند.
source