به گزارش شرق ؛ ساعت ۷:۳۲ وقوع زمین لرزهای به بزرگی ۵.۶ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری زمین، منطقه هفتکل در استان خوزستان را لرزاند. شدت این زلزله به حدی بوده که در شهرهای مختلف استان خوزستان و حتی بخشهایی از استان لرستان احساس شده است.
پس از این زلزله و ساعت ۷:۵۳ زلزله دیگری با قدرت ۴.۸ ریشتر مسجد سلیمان را هم لرزاند.
شدت زلزله در ایستگاههای شتابنگاری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اینگونه ثبت شده است: شامل گلگیر ۴.۸، مسجد سلیمان ۴.۶، سوزان ۳.۳، ایذه۳.۲، قلعه تل۳.۲، باغ ملک۳.۳، قلعه خواجه ۳.۴، ملاثانی ۳.۱، سوزان۲.۶، کارون ۲.۴، رامهرمز ۲.۴، شوشتر ۳، سردشت سالند ۳.۵، اهواز ۲.۵، اردل ۲.۱، الوان ۳، امیدیه ۲.۷، دزفول ۲.۶، شوش ۳.۲، اندیمشک ۲.۸، حسینه علیا ۲.۴ و مورموری ۱.۹
گفتنی است، شدت معیاری از خسارت است که بین ۱ تا ۸ درجه بندی شده و شدت ۵ آستانه خرابی است. در شدتهای بالاتر از ۵.۵ انتظار خسارت در ساختمانهای شهری میرود.
وقوع ۱۱پسلرزه پس از زلزله اول
پس از وقوع زلزله اول در ساعت ۷:۳۲ که هفتکل خوزستان را لرزاند، تاکنون ۱۱ پسلرزه که بین ۳.۲ تا ۳.۵ ریشتر قدرت داشتهاند، قلعهتل، ایذه، هفتکل و مسجدسلیمان را لرزانده است.
یکی از این زلزلهها، زمینلرزهای به بزرگی ۵.۲ رشیتر بود که مسجد سلیمان را لرزاند. این زمینلرزه در عمق ۹کیلومتری زمین رخ داده است.
اعزام ۶ تیم عملیات و یک بالگرد به مناطق زلزله خوزستان
فرهنگ کرهبندی رئیس اورژانس خوزستان با بیان اینکه ۶ تیم عملیات و یک بالگرد به مناطق زلزله خوزستان اعزام شدند گفت: در پی وقوع زمینلرزهای به برزگی ۵.۶ ریشتر اورژانس خوزستان در حال آمادهباش و ارزیابی منطقه قرار گرفته است.
وی ضمن اعلام آمادهباش کامل تیمهای فوریتهای پزشکی، افزود: همراه با کارشناسان اورژانس در حال ارزیابی و پایش منطقه هستیم.
آمادهباش تمام بیمارستانهای استان خوزستان
دکتر محمدحسین سرمست رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز از آمادهباش تمام بیمارستانهای استان در پی وقوع زمینلرزه خبر داد.
سرمست گفت: به تمام بیمارستانهای استان و اورژانس خوزستان آمادهباش دادهایم و هماهنگی لازم با سایر دستگاههای خدمترسانی از جمله انتقال خون برای امدادرسانی فوری در صورت نیاز بعمل آمده است.
وی ادامه داد: در تماس تلفنی همکاران با مدیران شبکههای بهداشت و درمان خوشبختانه تاکنون هیچ گزارشی از مصدومیت شدید و فوت نداشتهایم.
منبع: تسنیم
آمار مصدومان و خسارات وارد شده
سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور به دنبال وقوع زلزلهای به بزرگی ۵.۶ ریشتر در استان خوزستان، تعداد مصدومان و همچنین میزان خسارات وارد شده را تشریح کرد.
حسین ظفری سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به وقوع زلزله در استان خوزستان با اشاره به اقدامات انجام شده توسط دستگاههای اجرایی اظهار کرد: پس از وقوع زلزله اول، بلافاصله فرمانداران و بخشداران و دستگاههای اجرایی جلسه ستاد بحران را تشکیل دادند و دستگاههای امدادی به منطقه اعزام شدند.
وی ادامه داد: از مجموعه هلال احمر تیمهای امدادی برای ارزیابی خسارت اولیه و ۶ تیم ارزیاب اورژانس به منطقه اعزام شدند. همچنین باتوجه به اینکه بافت آن منطقه عشایری و روستایی بوده، یک فروند بالگرد اورژانس هوایی نیز اعزام شد.
به گفته سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور، از استانهای لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری دو دستگاه آمبولانس و یک اتوبوس آمبولانس جهت امدادرسانی به مصدومان احتمالی اعزام شد.
وی در ادامه با اشاره به میزان خسارات وارد شده، توضیح داد: براساس گزارشهای دریافتی از مرکز مدیریت راههای کشور، خسارتی به ابنیه فنی راهها گزارش نشده است، اما باتوجه به اینکه زلزله در منطقه روستایی رخ داده، در برخی خانهها ترکخوردگی در دیوارها و در دیوار حیاط خانهها و شکستگی تیرهای برق در چند مورد مشاهده شده است.
وی افزود: در مواردی برای حفظ ایمنی مردم نشتی گازهای مشاهده شده موجب شد تا گاز و همچنین شبکه برق در آنجا به دستور مسئولین ذیربط ستاد بحران قطع شود.
ظفری درخصوص تعداد مصدومیتها گفت: در روستای گلگیر در مسجد سلیمان ۲ نفر زخمی و در روستای خواجهآباد ۴ نفر زخمی گزارش شده است.
source