بار دیگر قصه تکراریِ سردارانِ عشق و غریبی و غربت و رایحه روحانی شهادت و شمیم خوش شهیدان بینام و بینشان، این ایستادهترین افتادگان برخاک و سفیران افلاک، در تقارن با روز شهادت مادر بیمزارشان، صدیقهی طاهره (سلاماللهعلیها)، اولین شهیده مظلومه راه امامت و ولایت و عالیترین اسوه مادران و همسران شهدا، با رجعتشان ایران اسلامی را آغشته به عطر کربلای معلا کرده و پرچم شکوهشان را بر دلهای عاشقان به اهتزاز در آوردهاند.
اینک در قلب خونین جهان، فرزندان غزه قهرمان با الهام از خط سرخ شهادت و الگوی آرمانی فرزندان گمنام ایران زمین، طریقِ عزت، آزادی، سعادت و سربلندی دنیا و آخرت را بیش از ۶۰ روز هست که مشق میکنند و رمز و راز تداوم انقلاب و نهضت مقدس را مقاومت در برابر رژیم آپارتاید صهیونیستی میدانند.
دفاع مقدس فصل نورانی و جاودانه تاریخ ملت ایران است که با ایثار و جانفشانی جوانان این مرز و بوم عزت، اقتدار و سربلندی را برای همیشه تاریخ به ارمغان آورد. جوانانی که از جان خود گذشتند اما اجازه ندادند یک وجب از خاک میهن زیر چکمه متجاوزان بماند.
از این میان جایگاه شهیدان گمنام عظیم و غیر قابل توصیف است، شهیدانی که پیکر مطهرشان سال ها دور از وطن ماند و آنگاه که برگشتند ترجیح دادند که گمنام بمانند. بازگشت شهیدان گمنام به آغوش وطن، فصل دیگری از عشق و دلدادگی ملت باوفای ایران، خصوصا نسل جوان را رقم زد.
کاروان شهدا را که آوردند، پاها هروله شد و دستها به طواف. هر کسی دست میسایید و تبرک برمیداشت بهنیت شفا و حاجتی شاید.کوچهها، خیابانها و میدانها چهار شهید گمنام را روی سر میبردند که رسم به پابوسی مهمان است و حالا چه چیزی عزیزتر از شهید گمنام، آن بینشانهای بیپلاک که حتی نام هم ندارند و رضا شدند بهنام فرزند روحالله.
آنها که نه نام دارند، نه نشان و نه حتی مادری که حالا داغ دل را به استخوانهای سرد آغوش دهد. اصلاً گمنامی نه رسم شهدا که رسم بقیع است و چهار عزیزکردهای که نظرکرده در آسمانند و غریب در زمین. آن ملجأ دور از زیارت و ضریح، افتاده در گوشهای دور و دلهای مُحرم در حسرت دیداری نزدیک. و چه چیزی غریبتر از عُلیا مخدّرهای که خاک را پذیرنده شد حتی در گمنامی.
سالروز شهادت حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) همواره برای مسلمانان به عنوان روزی مقدس و معنوی شناخته میشود، حال اگر این روز مقدس به حضور شهدای گمنام هم مزین شود حال و هوای معنوی آن دوچندان خواهد شد.
امروز ایران اسلامی حال و هوای عاشورایی و زهرایی دارد؛ امروز کشورمان معطر به عط ۳۰۰ شهید خوشنام دوران دفاع است که پس از سالیان گمنامی امروز به میان مردم آمدهاند تا حرف ها بگویند؛ از ایثارها بگویند، از رشادتها بگویند.
۳۰۰ شهید گمنام تفحص شده از شهدای عملیات خیبر در مجنون، عملیات کربلای ۵ در شلمچه، عملیات رمضان در شرق بصره، عملیات والفجر ۳ در مهران، عملیات عاشورا در میمک، عملیات عاشورای ۲ در چنگوله، عملیات کربلای ۶ در سومار، عملیات مسلم بن عقیل در سومار، عملیات کربلای ۱ در مهران، تک دشمن در سال ۶۷ در شلمچه و مجنون، عملیات والفجر ۴ در پنجوین، عملیات والفجر ۶ در شیراز، عملیات بدر در شرق دجله، عملیات کربلای ۴ در ام الرصاص، عملیات والفجر ۱ در فکه، عملیات والفجر مقدماتی در فکه، تک دشمن در سال ۶۵ در حاج عمران هستند.
عموم سن شهدا بین ۱۸ تا ۲۵ سال است که پس از برگزاری مراسم تشییع، در بیش ۱۰۰ نقطه کشور به خاک سپرده خواهند شد و پیکرهای هفت شهید گمنام در تهران به خاک سپرده میشود.
source