وحید آرین، کیوریتور نمایشگاه «بیسکون»، در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر برنا؛ درباره ایدههای پشت این نمایشگاه و انتخاب نام آن توضیح داد: نام «بیسکون» از ادبیات قدیم قاجار الهام گرفته شده است. در استیتمنتی که برای نمایشگاه نوشتیم، تلاش کردیم حال و هوای ادبیات آن دوران را بازتاب دهیم. وقتی با مدیر گالری درباره ایدهها صحبت میکردیم، جملهای که در اغلب نمایشگاهها میشنویم، یعنی «به آثار دست نزنید» به ذهنم رسید. تصمیم گرفتیم برعکس عمل کنیم و اجازه دهیم مخاطب به آثار دست بزند. از همینرو، نمایشگاه بر اساس حرکت طراحی شد؛ برخی آثار با نیروی برق حرکت میکنند و برخی دیگر نیازمند تعامل مستقیم بازدیدکننده هستند.
وی افزود: در استیتمنت(بیانیه) نمایشگاه، حالتی دوپهلو ایجاد کردیم؛ از یک طرف، آثار به مخاطب میگویند به ظاهر من نگاه نکن، فکر نکن بیحرکتم؛ من میتوانم از تمام ابعاد حرکت کنم و جذاب باشم. از طرف دیگر، این حالت میتواند مانند معاشقهای میان مخاطب و اثر باشد که اثر میگوید «به هر ساز تو میرقصم و پا به پای تو میآیم. این نگاه دوگانه به آثار، بازدیدکننده را درگیر تجربهای خاص و متفاوت میکند.»
آرین درخصوص انتخاب هنرمندان این نمایشگاه بیان کرد: ۱۶ هنرمند در بخش حجم و چهار نفر در بخش ویدئوآرت در این نمایشگاه حضور دارند. انتخاب آثار بر اساس شناخت قبلی من از هنرمندانی بود که در زمینه آثار حرکتی تجربه داشتند یا با صحبت و تعامل با هنرمندان به این نتیجه رسیدیم که میتوانند چنین آثاری خلق کنند. برخلاف روش معمول که فراخوان منتشر میشود، من خودم مستقیماً هنرمندانی را که در این حوزه توانایی دارند، انتخاب کردم.
وی درباره همکاری با گالری شیرین گفت: مدتی است با گالری شیرین همکاری میکنم. نظم و انضباط حرفهای این گالری، از مدیر تا کارکنان، باعث شده اینجا احساس راحتی بیشتری داشته باشم. نمایشگاه بیسکون از ۱۸ تا ۳۰ آبان در این گالری برگزار میشود.
کیوریتور این نمایشگاه در مورد فروش آثار نیز گفت: تمام آثار این نمایشگاه برای فروش هستند و قیمتها از ۳۰ میلیون تومان تا ۳۵۰ میلیون تومان متغیر است و تاکنون چند اثر نیز به فروش رسیدهاند.
وی در خصوص وضعیت اقتصاد هنرهای تجسمی در ایران اظهار داشت: شرایط اقتصادی کشور به گونهای است که هنرمندان به سختی میتوانند درآمدی مناسب داشته باشند. با این حال، کارهای باکیفیت و هنرمندانی که مسیر درستی را طی میکنند، ارزش سرمایهگذاری دارند. به عنوان نمونه، برخی از هنرمندانی که پارسال آثارشان ۲۰ میلیون تومان قیمت داشت، امسال به دلیل کیفیت و موفقیت در فروش، آثارشان به ۴۰ میلیون تومان رسیده است. این نشان میدهد که هنر خوب، حتی در شرایط دشوار، میتواند پیشرفت کند.
وحید آرین درباره استقبال از نمایشگاه «بیسکون» گفت: افتتاحیه نمایشگاه جمعه گذشته برگزار شد و به حدی شلوغ بود که جمعیت تا حیاط گالری نیز گسترش پیدا کرده بود. ورود بازدیدکنندگان به صورت گروهی انجام میشد، زیرا ازدحام بسیار زیاد بود و بسیاری از افراد موفق به دیدن آثار نشدند. این استقبال همچنان ادامه دارد، به ویژه به دلیل وایرال شدن نمایشگاه در شبکههای اجتماعی و بازخوردهای مثبت بازدیدکنندگان. ایده این نمایشگاه، که تمام آثار دارای حرکت هستند، برای بسیاری از بازدیدکنندگان جذابیت و تازگی داشت و باعث شد استقبال فوقالعادهای از آن شود.
آرین درباره برنامههای آیندهاش در گالری شیرین گفت: در بهمنماه احتمالاً نمایشگاه دیگری برگزار خواهم کرد که کانسپت آن کاملاً متفاوت از بیسکون خواهد بود. این پروژه بسیار خاص است و تاکنون مشابه آن در گالری شیرین اجرا نشده است. در حال حاضر نمیتوانم جزئیات بیشتری ارائه کنم، اما مطمئن باشید تجربهای تازه و متفاوت خواهد بود.
انتهای پیام/
source