Wp Header Logo 2018.png

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و هنر برنا؛ صبح دوشنبه ۲۱ آبان، نشست خبری نهاد کتابخانه‌های عمومی به‌منظور اعلام برنامه‌های سی‌ودومین هفته کتاب در ساختمان مرکزی این نهاد برگزار شد. 

در این نشست، مهدی رمضانی (دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی)، محمدرضا هراتی(معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتاب‌خوانی) و علی رمضانی(مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات و دبیر هفته کتاب) حضور داشتند. 

هراتی در آغاز این برنامه با اشاره به اهمیت هفته کتاب اظهار کرد: هفته کتاب برای ما رویدادی ویژه و بزرگ است، به طوری که میزان برنامه‌های نهاد‌ها در این ایام حتی از نمایشگاه کتاب نیز بیشتر می‌شود.

وی یادآور شد که شعار امسال «خواندن برای همدلی» انتخاب شده و تأکید کرد که یکی از برنامه‌های شاخص این هفته، برگزاری روز کتاب و کتابدار در ۲۴ آبان خواهد بود.

هراتی در ادامه بیان کرد: وقتی از نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور سخن می‌گوییم، منظور ما مجموعه‌ای شامل ۳۷۰۰ کتابخانه و ۷۵۰۰ همکار است. سفر‌های اخیر دبیرکل نهاد به شهرستان‌ها نیز نشان‌دهنده توجه ویژه این نهاد به توسعه کتابخانه‌ها در سطح ملی است. امیدواریم این روند و جایگاه نهاد کتابخانه‌ها در دولت چهاردهم نیز ادامه یابد و شاهد پیشرفت‌های بیشتری باشیم. 

وی همچنین درباره برنامه‌های ویژه این هفته گفت: برای ما، تمام سال مانند هفته کتاب است و فعالیت‌های ما پیش از آغاز رسمی هفته کتاب شروع شده است. از جمله این فعالیت‌ها می‌توان به اختتامیه ششمین دوره مسابقه کارتون کتاب و نشست سومین دوره کتاب‌سازی با موضوع آسیب‌شناسی چاپ شعر اشاره کرد. همچنین برنامه‌هایی همچون رویداد تجلیل از مددجویان نویسنده، اجرای پویش «اهدای کتاب، اهدای دانایی»، برگزاری محفل «گعده امین» با محوریت مستند «غیررسمی ۶» و پرداختن به دیدگاه‌های مقام معظم رهبری درباره کتاب و ادبیات، حضور مسئولان، مشاوران و اصحاب رسانه در حرم حضرت امام(ره)، طرح بخشودگی جرایم و افتتاح ۲۵ کتابخانه جدید در سراسر کشور از دیگر برنامه‌های این هفته هستند که در مجموع ۱۲ هزار و ۵۰۰ مترمربع به فضای کتابخانه‌ها افزوده خواهد شد. 

هراتی افزود: از دیگر برنامه‌های نهاد کتابخانه‌ها در هفته کتاب می‌توان به برپایی نمایشگاه آثار کارتون کتاب، ارائه عضویت رایگان، برگزاری رویداد کسب‌وکار در استان اصفهان، پویش کتاب‌خوان، و عملیاتی‌سازی بازی «طریق» اشاره کرد. یکی از قالب‌های مؤثر در ترویج کتاب‌خوانی، استفاده از بازی است؛ «طریق» یک بازی کارتی است که برای ۲ تا ۵ بازیکن و افراد بالای ۸ سال طراحی شده و در ۳۵ دقیقه و طی ده دور انجام می‌شود. داستان این بازی درباره تلاش یک گروه از کاروان‌هاست که برای حفظ کتاب‌های شیعی از دسترس حزب بعث، آنها را به حرم امام حسین (ع) می‌رسانند. این بازی هم‌اکنون در کتابخانه‌های مرکزی در دسترس علاقه‌مندان قرار دارد. 

وی همچنین به برنامه‌های ویژه دیگری برای این هفته اشاره کرد و گفت: مراسم روز کتاب و کتابدار که در ۲۴ آبان در تالار وحدت برگزار خواهد شد، همچنین حضور مسئولان نهاد در نماز جمعه و ارائه گزارشی از فعالیت‌های ترویجی نهاد کتابخانه‌ها، انتشار فراخوان و پویش «قلم بیدار»، پایان‌یافتن دو برنامه تلویزیونی «هد هد سفید» با فرمتی جدید و اجرای برنامه «کتابگرد» با موضوعات گوناگون و… در راستای ارتقای محتوای فرهنگی و ترویج کتاب‌خوانی در جامعه طراحی شده‌اند. 

معاون توسعه کتابخانه‌ها بیان کرد: در همکاری مشترکی با سازمان زیباسازی شهر تهران، برنامه‌ای برای معرفی کتاب و نویسندگان در قالب هویت بصری اجرا می‌شود. از دیگر اقدامات این هفته می‌توان به انتشار جلد نوزدهم «هدهد سفید» و اعلام نتایج پویش «نویسنده شو» اشاره کرد. همچنین افتتاح کتابخانه‌ای به نام آیت‌الله فاطمی‌نیا با آثار ایشان در دستور کار قرار دارد. در مجموع، نهاد کتابخانه‌ها در هفته کتاب ۱۷ هزار و ۲۰۰ برنامه را در سراسر کشور برگزار می‌کند که بخش عمده‌ای از آنها به استان‌های فارس، اصفهان و خوزستان اختصاص یافته است. 

وی همچنین درباره طرح جدید عضویت متمرکز توضیح داد: بر اساس این طرح، تمام ایرانیان می‌توانند با کد ملی عضو کتابخانه‌ها شوند و با پرداخت ۱۰۰ هزار تومان، کارت عضویت مادام‌العمر دریافت کنند. 

هراتی درخصوص عدم افتتاح کتابخانه مرکزی استان گیلان توضیح داد: این کتابخانه به نام شهید رئیسی نامگذاری شده و علیرغم انجام چیدمان، برق آن هنوز وصل نشده و تغییرات مدیریتی سبب عدم افتتاح آن شده است.

معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتاب‌خوانی در پایان درباره طرح عضویت رایگان در کتابخانه‌ها در هفته کتاب گفت: علاقه‌مندان می‌توانند در روز‌های ۲۳، ۲۴ و ۲۵ آبان ماه با مراجعه به سامانه نهاد کتابخانه‌ها اقدام به ثبت‌نام و عضویت در کتابخانه‌های عمومی کنند. 

انتهای پیام/

source

khazarnameh.ir

توسط khazarnameh.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *