Wp Header Logo 1217.png

شانزدهمین همایش شعر و موسیقی کانون ادبی زمستان فرصتی بود تا از «جواد یساری» یاد شود. فرصتی که یساری به یاد مسئولان بیاورد که او در موسیقی ایران سهمی داشته است و درعین‌حال فرصتی است تا علاقه‌مندان او بعد از سال‌ها صدایش را بشنوند. ویدئویی که از اجرای او در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده‌، با استقبال بسیار روبه‌رو شده است. سال‌ها پیش نیز او گفت‌وگویی داشت که 40 میلیون بار دیده شد. شاید تلخ‌ترین جمله‌ای که در این مراسم بیان شد، همان جمله کلیدی «جرم من چیست؟» جواد یساری باشد. ایسنا گزارشی از این مراسم ارائه کرده است.

جواد یساری در این مراسم گفت: «من عاشق خوانندگی‌ام و فقط می‌خواهم با کسب مجوز بخوانم. من بچه تهرانم و آدم اینجایم، جایی نمی‌روم و عاشق خوانندگی هستم. جرمم چیست؟ اگر اشتباه خواندم در گوشم بگویید این را نخوان».

در ابتدای این مراسم، اکبر آزاد (ترانه‌سرا) درباره جواد یساری گفت: «هیچ خواننده‌ای را در عمرم ندیدم که این‌قدر با احساس بخواند. وقتی می‌خواند احساس می‌کنم کل ماجرا خودش است. مردی افتاده، پهلوان و هنرمند». در ادامه، رضا اشعاری با اشاره به شباهت خود و یساری گفت: «چقدر زیباست که جمعیتی با دل‌و‌جان، بی‌هیچ محاسبه‌ای آدم را دوست داشته باشند». مهدی یغمایی (خواننده) درباره یساری از منظری دیگر سخن گفت. او گفت: «خیلی برایم جذاب و درخور توجه است که موسیقی اصطلاحا کوچه و بازاری این‌قدر تأثیر دارد و با وجود اینکه این همه سال از آن گذشته، همچنان ملودی‌ها و کلام‌ها در ذهن مردم جاری است و این هنرمندان که در این عرصه فعالیت می‌کردند، در دل مردم جای دارند. هیچ افتخاری برای هنرمند بالاتر از این نیست که در دل مردم باشد، نه‌‌فقط در نگاه مردم». سعید امیرسلیمانی (بازیگر) در صحبت‌هایی گفت: «من خاطرات بسیاری دارم. هنرمندی به این فروتنی ندیدم. ممنون که تا این حد با‌احساس بودید. خیلی خوشحالم از پنج‌سالگی جواد یساری را شناختم و غم‌و‌غصه او را در سال‌هایی که کار نکرد، می‌دیدم».

رضا خرم (فرزند زنده‌یاد همایون خرم) نیز بیان کرد: «صداقت، بی‌تکلفی و خلوص از ویژگی‌های موسیقی کوچه و بازاری است. پدر من اعتقاد به ژانر در موسیقی نداشت و خط‌کشی نداریم. اخیرا هم پاپ سنتی درست شده است، اما پدرم اعتقاد به این تفکیک‌ها نداشت و آنچه موسیقی را تفکیک می‌کند، کلام و ریتم است و خلوص و ذوق در موسیقی کوچه و بازاری دیده می‌شود. پدرم معتقد بود ابتذال در موسیقی معنا ندارد و هیچ موسیقی‌ای نداریم که مبتذل باشد. می‌توانیم برای هر موسیقی ارزش‌گذاری کنیم، اما ابتذال معنا ندارد».

نصرالله مدقالچی (دوبلور) نیز گفت: «آقای یساری! به زبان کوچه و بازاری چاکرتم. لاله‌زار بستر زایش هنر این مملکت بوده است». بیژن شکرریز (عکاس سینما) نیز گفت: «چرا رادیو و تلویزیون کارهای دیگران را کپی و پخش می‌کند؟ داود مقامی رفت، وقتی شما غروب جبلی را گوش می‌دهید، تصویر پاییز را می‌بینید. چرا جواد یساری‌ها و جبلی‌ها نه؟ آقای یساری، مردم شما را دوست دارند. همان‌گونه که مزار فردین و ناصر ملک‌مطیعی برای مردم عزیز است، حضور شما برای نسل کنونی هم غنیمت است».

محمدرضا طالقانی (کشتی‌گیر) نیز گفت: «حالم امروز خیلی خوب بود. درود به این مردم که برای تقدیر از یساری آمده‌اند. جواد یساری بچه‌محل من است و او کشتی‌گیر بوده است».

سجاد عزیزی نیز گفت: «اصطلاح کوچه و بازاری، اصطلاح بدی نیست. ما ژانر موسیقی عامه‌پسند داریم و راک جزئی از موسیقی عامه‌پسند است. موسیقی کوچه و بازار برخاسته از مردم است، نه آنکه خواننده در خیابان می‌خواند. روشنفکران ما وقتی شکست عشقی می‌خوردند، جواد یساری گوش می‌کردند، اما برای ما از فرانک سیناترا می‌گفتند». همچنین در این مراسم قطعاتی توسط قاسم افشار، مهدی یغمایی و عماد آرام اجرا شد.

 

source

khazarnameh.ir

توسط khazarnameh.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *