یادداشت اختصاصی بشیر اسماعیلی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی؛
در حالی که که کابینه نخست وزیر رژیم صهیونیستی همچنان در شوک رسوایی ناشی از درز اطلاعات محرمانه بود، به طور غافلگیرکنندهای خبر برکناری وزیر جنگ این رژیم منتشر شد.
به گزارش «راهبرد معاصر»؛ در روزهای اخیر گزارش هایی مبنی بر اینکه اشخاصی از نزدیکان بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در درز اطلاعاتی به وجود آمده دخیل بوده اند، موجب حیرت محافل سیاسی در سرزمین های اشغالی شد.
در این گزارشها شخصی به نام الیئزر فلداستاین، ۳۲ ساله به عنوان عامل رسوایی معرفی شده است که به همراه شماری از کارکنان دفتر نتانیاهو در مظان اتهام قرار دارند که بیاجازه اطلاعاتی محرمانه را در اختیار رسانههای بیگانه قرار دادند. در صورت اثبات این اتهام احتمال میرود افراد یادشده به حبسهای طولانیمدت محکوم شوند.
وزیر خارجه آمریکا بامداد سه شنبه با گالانت درباره مسایل مختلفی صحبت کرده بود، اما ساعاتی بعد نتانیاهو با رویکردی تهاجمی، کناری گالانت را علنی کرد
هنوز غبار این طوفان سیاسی فرو ننشسته بود که رژیم صهیونیستی در بیانیهای از برکناری یوآو گالانت وزیر جنگ کابینه نتانیاهو خبر داد. تصمیم نتانیاهو برای کنار گذاشتن هم حزبی اش، آن هم در حالی که گالانت شخصیت قدرتمند در حزب لیکود به شمار میرود، اقدامی غیرمنتظره از سوی نخستوزیر این کشور است.
بر اساس بیانیه دفتر نخستوزیر رژیم صهیونیستی، یسرائیل کاتس وزیر امور خارجه به جای گالانت به عنوان وزیر جنگ منصوب شد و گیدئون ساعر نیز به عنوان وزیر امور خارجه جدید این سمت را برعهده خواهد گرفت.
وزیر خارجه آمریکا بامداد سه شنبه با گالانت درباره مسایل مختلفی صحبت کرده بود، اما ساعاتی بعد نتانیاهو با رویکردی تهاجمی، کناری گالانت را علنی کرد. نتانیاهو در این باره گفت: نیازمند وجود اعتماد میان وزیر جنگ و نخست وزیر هستیم. بحران اعتماد میان من و گالانت، اجازه مدیریت جنگ را نمیداد.
رادیو ملی آمریکا گزارش داده است، نتانیاهو در روز انتخابات ریاستجمهوری آمریکا گالانت را برکنار کرده تا از معترضشدن دولت جو بایدن جلوگیری کند. یکی از سخنگوهای پنتاگون در این باره به رویترز گفته است، گالانت شریک قابل اعتماد بود.
پیش از این، هر چند کمابیش از اختلافات موجود در کابینه رژیم صهیونیستی مطلع بودیم، اما علنی شدن گسترده آن به شکل فعلی، خبر بسیار خوبی برای محور مقاومت به حساب میآید. رژیم صهیونیستی در شرایط جنگی پیچیدهای به سر میبرد که به گفته نتانیاهو در هفت جبهه با نیروهای مقاومت در حال نبردی سخت و پر هزینه است.
علاوه بر مسأله لاینحل گروگانها و حملات مداوم و پر دامنه حزب الله لبنان به سرزمینهای اشغالی، سایه حمله انتقامی ایران در روزهای اخیر بر فضای سیاسی رژیم صهیونیستی سنگینی میکند. مقامات جمهوری اسلامی ایران در ایام گذشته بر حتمی بودن پاسخ به تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به ایران تاکید کردهاند و این مسأله موجب شده است فضای ناامنی و رعب به طور مضاعفی برای این رژیم به وجود آید؛ از جمله سردار فدوی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران گفت: مردم منتظر پاسخ به جنایت صهیونیستها باشند.
در عین حال مخالفان سیاسی به طور فزاینده ای از جو سیاسی به وجود آمده بهره برداری کرده و به نقد نتانیاهو میپردازد. به ویژه یئیر لاپید، رئیس مخالفان که میکوشد با شکست نتانیاهو زمینه ساز روی کارآمدن جریان متبوع خود شود.
برکناری گالانت را میتوان تنها نوک کوه یخ اختلافات داخلی در کابینه و دستگاه سیاسی رژیم صهیونیستی به حساب آورد که اینک آشکار شده است
نتانیاهو دوشنبه گذشته خواستار برکناری دادستان کل رژیم صهیونیستی شد؛ مسأله ای که لاپید از آن به عزم نتانیاهو برای کودتا در رژیم صهیونیستی تعبیر کرده بود. اما مشکلات سیاسی نتانیاهو به این موارد محدود نمیشود؛ مسأله وزرای تندرو کابینه او به ویژه ایتامار بن گویر وزیر امنیت داخلی کابینه که به همراه وزیر دارایی، با اتخاذ مواضع رادیکال کابینه را در دردسرهای ناشی از درگیری طولانی با نیروهای مقاومت انداختهاند. به واسطه ماهیت ائتلافی کابینه صهیونیستی، اگر این دو وزیر استعفا دهند، کل کابینه سقوط خواهد کرد و خست وزیر چارهای جز حفظ همراهی این وزرا را ندارد.
بن گویر عزل گالانت را تبریک گفت و از آن حمایت کرده است. در کنار موارد مذکور، مورد همسر نتانیاهو و نفرت عمومی است که در سرزمینهای اشغالی نسبت به وی وجود دارد و این مسأله به نقطه ضعف دیگری برای نتانیاهو بدل شده است. به اعتقاد بسیاری، همسر نتانیاهو در امور کشور مداخله کرده و بر تصمیمات وی در رابطه با تصمیم گیری های مهم تاثیر میگذارد.
تابستان گذشته وی چندین بار گفت، به ارتش صهیونیستی اعتماد ندارد، «زیرا ژنرالهای ارشد به طور سیستماتیک و نامحدود اخبار کذب درباره همسرم را به مطبوعات درز می دهند»؛ بنابراین اختلاف نخست وزیر با وزیر جنگ و درنهایتا عزلش میتواند ریشه در مداخلات همسر نتانیاهو داشته باشد.
در مجموع، برکناری گالانت را میتوان تنها نوک کوه یخ اختلافات داخلی در کابینه و دستگاه سیاسی رژیم صهیونیستی به حساب آورد که اینک آشکار شده است. رژیم اشغالگر، علاوه بر مشکلاتی که در میدان نبرد با مقاومت با آنها دست و پنجه نرم میکند، با چند دستگی و انشقاق داخلی بیسابقهای مواجه است که توان آن را به سود جبهه مقاومت کاهش خواهد داد. مشخص شدن نتیجه انتخابات آمریکا طبعا جهتگیری های جدیدی بین احزاب سیاسی رژیم صهیونیستی ایجاد خواهد کرد که میتواند زمینه ساز اختلافات بیشتری شود.
source