Wp Header Logo 357.png

محمودرضا حاجی‌نژاد؛ ناظر مسابقه تلویزیونی «خانه ما» در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر برنا، درباره طراحی فصل تازه این مجموعه و تولید آن در سنندج، گفت: برای کلید زدن این فصل، به‌دنبال تغییر برخی آیتم‌ها بودیم و اصلی‌ترین اتفاق هم مربوط به بخش کسب‌وکار بود. ایده‌مان این بود که این بخش در کل یک ماه حضورمان در میان خانواده‌ها جریان داشته باشد. بنا به شرایطی مانند شرایط آب‌وهوایی مجبور شدیم برنامه را مانند روال قدیم ضبط کنیم. البته خیلی جزئی در برخی ماجراها و جزئیات اجرای مسابقه، تغییراتی را اعمال کردیم.

وی تاکید کرد: از همان ابتدا، باور اصلی ما این بود که بتوانیم مخاطبان را به سمت و سویی ببریم تا بتوانند با هر شرایطی و در لحظه از زندگی خود لذت ببرند. در این زمینه هم قصد شعار دادن، نداشتیم؛ اما این یک واقعیت است که خیلی از ما حالمان با آن چیزهایی که داریم خوب نیست. ما می‌خواستیم با تمرکز بر خانواده‌هایی که سوژه ما در مسابقه «خانه ما» بودند، این تجربه را شکل بدهیم که می‌‌توان از لحظات و از داشته‌ها لذت برد و به‌تبع آن این احساس را به مخاطب خود منتقل کنیم.

حاجی‌نژاد درباره فرآیند انتخاب خانواده‌های متقاضی برای حضور در این مسابقه تلویزیونی توضیح داد: این انتخاب از میان خانواده‌هایی که پیش‌تر برای حضور در برنامه ثبت‌نام کرده‌اند، صورت می‌گیرد. ما در همین فصل، شاهد حضور خانواده‌ای بودیم که می‌گفتند از همان فصل ابتدایی مسابقه، این برنامه را دنبال کرده و اتفاقا به‌شدت هم طرفدار آن بوده است. پدر این خانواده پزشک بود و در بخش‌هایی از کار حتی اطلاعات بیشتری نسبت به گروه ما درباره این مسابقه داشت!

این برنامه‌ساز ادامه داد: در مراحل انتخاب خانواده‌های شرکت‌کننده، در مقطعی قرار حضوری با آن‌ها می‌گذاریم تا گفت‌وگویی با آن‌ها داشته باشیم. در این مقطع که باید دست به انتخاب بزنیم، پارامترهای مختلفی را مدنظر قرار می‌دهیم که یکی از آن‌ها تعداد افراد هر خانواده است. به‌عنوان مثال در شرایط فعلی برنامه، یک تازه عروس ‌و داماد را نمی‌توانیم برای حضور در رقابت انتخاب کنیم چرا که می‌خواهیم در کنار پدر و مادر، حداقل دو فرزند خانواده را هم در ترکیب داشته باشیم.

ناظر مسابقه «خانه ما» درباره دیگر پارامترها بیان کرد: در ارزیابی‌ها، به این جمع‌بندی می‌رسیم که کدام خانواده‌ها انگیزه‌های بیشتری برای حضور در این رقابت دارند. یعنی برایمان مهم است که یک خانواده به‌صورت اتفاقی و از سر تفنن، ثبت‌نام کرده است یا واقعا برای حضور در چنین رقابتی انگیزه دارند. از طرف دیگری هم مهم است شرایط به‌گونه‌ای باشد که از همان ابتدا، خانواده برنده مشخص نباشد. یعنی ترکیب را به‌گونه‌ای انتخاب نمی‌کنیم که یک خانواده، از قبل شکست‌خورده باشد. تلاش می‌کنیم، رقابت به معنای واقعی رقم بخورد.

وی افزود: در مواردی حتی خود ما هم سوپرایز می‌شویم که بدانیم مخاطبان قرار است کدام خانواده را به‌عنوان برگزیده اعلام کنند.

حاجی‌نژاد تاکید کرد: خانواده‌های انتخابی از میان مردم کاملا معمولی هستند و به همین دلیل خیلی از این خانواده‌ها در روزهای اول، با حضور دوربین در جمع خود راحت نیستند. گاهی حتی مدام استرس دارند که آیا آنچه در مقابل دوربین گفته‌اند، خوب بوده یا بد؟ به همین دلیل گاهی دچار خودسانسوری هم می‌شوند اما خیلی زود و بعد از دو الی سه روز اول، شرایط تغییر می‌کند. حتی به مرحله‌ای می‌رسیم که خانواده‌ها دیگر حضور دوربین را حس نمی‌کنند. اتفاقا در همین دقایق است که جذابیت‌های برنامه شکل می‌گیرد.

وی اضافه کرد: گاهی خانواده‌ها در بعضی از موقعیت‌ها عصبی می‌شوند و حتی بعد از ضبط، خواستار حذف بعضی از موقعیت‌ها و نماها می‌شوند، اما بخشی از این عصبانیت‌ها و حساسیت‌ها کاملا در لحظه، بروز پیدا می‌کند و دائمی نیست. تاکنون موردی نداشته‌ایم که به‌طور کامل خواستار حذف قسمت مربوط به خود شود.

ناظر مسابقه «خانه ما» درباره تاثیر تعدد لوکیشن در تولید این رقابت تلویزیونی توضیح داد: این مورد برای گروه ما بعد از چند فصل، تقریبا عادی شده است. حتی می‌توان گفت بخشی از شرایط روتین کاری ما شده و شاید اگر در مرحله‌ای با این تعدد لوکیشن مواجه نباشیم، اذیت شویم! در مجموع این شرایط برای گروه ما بسیار جذاب است و خانواده‌ها هم بعد از چند روز به این شرایط عادت می‌کنند.

حاجی‌نژاد گفت: حتی شرایط به‌گونه‌ای است که غالبا سخت‌ترین بخش کار برای ما روز جدایی از خانواده‌ها است. همیشه روز آخر که باید گروه ما از یک خانواده خداحافظی کند، با گریه و حسرت همراه است و این خداحافظی خیلی سخت رقم می‌خورد. وقتی روز آخر، گروه تولید ما پلمب وسایل خانه‌ها را باز می‌کند و مشغول خداحافظی می‌شویم، لحظات سختی را تجربه می‌کنیم.

وی درباره دلیل انتخاب سنندج برای تولید فصل تازه «خانه ما» هم گفت: معمولا انتخاب ما بر این اساس است که سراغ استان‌هایی می‌رویم که تعداد ثبت‌نام‌کنندگان از آن استان در سایت ما بالا رفته باشد. این استان‌ها معمولا در اولویت ما قرار می‌گیرند. در مرحله بعد پارامترهای دیگری مانند آب‌وهوا هم در انتخاب یک شهر می‌تواند دخیل باشد. سفر به سنندج هم به این دلیل بود که شاهد ثبت‌نام بسیار زیادی از سوی خانواده‌های سنندجی بودیم و آب‌وهوای این شهر هم بسیار خوب بود و ما در فصل پاییز به این شهر رفتیم تا حال و هوای آن را به تصویر بکشیم.

انتهای پیام/

source

khazarnameh.ir

توسط khazarnameh.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *