دبیرخانه هیئت مرکزی گزینش وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به گزارش «گزینش غیرحرفهای» که در تاریخ 9 آبانماه جاری در روزنامه «شرق» منتشر شده بود، جوابیهای فرستاد که به شرح زیر است:
«1- بر اساس ضوابط و مقررات حاکم بر گزینش و به استناد ماده 2 قانون گزینش معلمان و کارکنان آموزش و پرورش، هیئت مرکزی گزینش آموزش و پرورش و هستههای گزینش تابعه، مسئولیت اعمال ضوابط عمومی (گزینش اخلاقی، اعتقادی و سیاسی) را بر عهده دارد. این ضوابط علاوه بر اعمال دیگر شرایط عمومی استخدام (صلاحیتهای علمی، توانایی جسمی و روانی) است. بهاینترتیب انتظار تمرکز گزینشگر به سطح علمی و شایستگی تخصصی داوطلبان که مدنظر نگارنده محترم است، به لحاظ تفکیک وظایف و اختیارات از عهده گزینش و متصدیان این حوزه خارج است. هرچند در ملاکها و ضوابط گزینش نیز کسب رتبههای علمی و… بهعنوان ملاکهای تقدم در کنار دیگر موارد مورد امعان نظر واقع میشود.
2- به جرئت میتوان ادعا کرد که مصادیق قیدشده از قبیل خواندن کتابهای فلسفی، نحوه لباسپوشیدن، سبیلداشتن، لاکزدن، قضاشدن نماز، ارتباط با همکلاسی دختر یا پسر، نداشتن چادر در روز آزمون کتبی، پیدابودن ریشه مو، لایککردن صفحه اینستاگرام، حضور کمرنگ در نمازجمعه یا راهپیماییها هیچکدام ملاک ردصلاحیت افراد نبوده و در این زمینه لازم است به جای کلیگویی به طریق مقتضی موارد و مصداقهای مشخص به این هیئت انعکاس یابد تا برای بررسی صحتوسقم آن و رسیدگی به موضوع مبادرت شود.
3- اعمال کد 6 در کارنامه داوطلبان، هیچگونه ارتباطی به گزینش و موضوع ردصلاحیت داوطلبان نداشته و پیشنهاد میشود در این زمینه به توضیحات همراه کارنامه که از طرف سازمان ملی سنجش انتشار یافته، مراجعه و از مراجع ذیربط پیگیری شود.
4- در قانون گزینش معلمان و کارکنان آموزش و پرورش و آییننامه اجرائی مصوب مجلس شورای اسلامی مراحل متعدد تجدیدنظر (علاوه بر بررسی بدوی) تحت عنوان تجدیدنظر اول، تجدیدنظر دوم و رسیدگی در دیوان عدالت اداری پیشبینی شده است که در فرایند رسیدگی هر مرحله با دقت لازم انجام و پرونده افراد تحت بررسی و اعلام نظر قرار میگیرد، بنابراین با توجه به تعدد و مراحل رسیدگی، اعمال سلیقه و نظر شخصی تقریبا به حداقل کاهش مییابد، اما در هر صورت مسیر پیگیری و احقاق حقوق داوطلبان به حد کافی فراهم است.
5- این هیئت و هستههای گزینش تابعه با استفاده از تمام ظرفیت و توان و نیز با اعمال اختیار قانونی درباره پرونده داوطلبانی که با وجود برخی ضعفها میتوان با تبیین حدود انتظارات و ضوابط، به جذب حداکثری آنان اقدام کرده و در این زمینه بالغ بر شش هزار داوطلب مربوط به آزمونهای استخدامی سال 1403 در مراحل تجدیدنظر در مسیر جذب و استخدام قرار گرفتهاند و پرونده بقیه داوطلبان در حال رسیدگی است.
شایان ذکر است که بهتازگی دیوان عدالت اداری بهعنوان عالیترین مرجع سیدگی به دعاوی اداری و ناظر عالی بر اقدامات و عملکرد ادارات طی گزارشی، مراتب قدردانی و تمجید را از اقدامات شایان توجه این حوزه در راستای رسیدگی دقیق و قانونی و نیز تسریع در روند رسیدگی و همچنین فراهمآوردن موجبات رضایتمندی داوطلبان مبنی بر رعایت حقوق عامه اعلام داشته است.
در پایان برای تنویر افکار عمومی و برای مزید استحضار مخاطبان عزیز و داوطلبان گرامی، اعلام میدارد که این هیئت با اتخاذ راهبرد، دقت و کیفیتافزایی و نیز پرهیز از افراط و تفریط، همواره در راستای اجرای دقیق ضوابط و مقررات و قوانین موضوعه و جلوگیری از تضییع حقوق داوطلبان محترم تمام تلاش و سعی خود را مصروف میکند».
source