به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، غلامحسن کرباسچی درباره موضوع وفاق ملی و لزوم عملی شدن آن نکاتی را مطرح کرده که قسمتهایی از این نکات گفته شده در گفتگو با فرارو به شرح زیر است:
*صحبتِ تنها از قصد ایجاد وفاق در حال حاضر فایدهای ندارد. آقای پزشکیان باید از انتخابات گذر کند. او الان مسئول و رئیسجمهور است. مردم میخواهند نتیجه آن صحبتها را ببینند. میخواهند ببینند آیا وفاق شکل گرفته یا نه؟ مهمتر هم این است که مردم اثر این وفاق را در زندگی خود حس کنند. این که کیهان بگوید فلان کار وفاق نبود و دیگری بگوید وفاق بود چیزی به نفع مردم نمیآید. بعضی اتفاقها مثل بازگشت دانشجوها و اساتید به دانشگاه خوب است، اما به نسبت توقعی که مردم در حال حاضر دارند، خیلی قابل توجه نیست.
*مساله وفاق ملی، فراتر از این چیزی است که مطرح میشود. آقای پزشکیان باید برود با رهبری، مجلس، قوه قضاییه، سپاه، اطلاعات و نهادهای مختلف رایزنی کند. بالاخره مشکلات بزرگی در کشور هست که ایشان قول داده آنها را در دوره ریاستجمهوریاش به جایی برساند. مثلا موضوع اینترنت یکی از این موضوعات است. امروز اینترنت از صبح تا شب، با زندگی روزمره مردم سر کار دارد. نمیدانم خارج هم این نارساییها هست که یک روز اشتباه انسانی رخ میدهد و یک روز کابلهای گرجستان قطع میشود؟ از طرف دیگر، سرعت و کیفیت اینترنت مطرح است. با سلام و صلوات باید چیزی را باز کنیم یا فایلی را برای دیگران بفرستیم. این برای مردم واقعاً زجردهنده است. آقای پزشکیان باید به کارها سرعت بدهد. حدود سه ماه از انتخابات گذشت. باقی دولت چهاردهم هم به همین سرعت میگذرد.
*آقای پزشکیان بدون تشریفات و پروتکل میرود مجلس، خروجیاش این باشد که چهار مورد از گرهها و مشکلاتی که وجود دارد حل یا در مورد آن رایزنی شده است. امیدواریم این اتفاق بیافتد. اگر نه، این بحث وفاق هم تبدیل میشود به همان شعارهایی که تا امروز داده شده و در زندگی مردم تاثیر نداشته است.
*دولت خیلی چابک کار خود را آغاز کند. در بعضی کشورها ساختار اداری طوری است که فردای اعلام نتایج انتخابات، روال کارها مسیر طبیعی خود را طی میکند. دعوای حزبی و سیاسی هم با هم دارند، اما کار انجام میشود. این که مدتها طول بکشد تا تودیع و معارفهها صورت بگیرد، استاندارها منصوب شوند و … زمان را از بین میبرد. یعنی خیلی سریعتر خیلی چابکتر باید کار شروع شود.
*موانع مقابل آقای رئیس جمهور کم نیست. یکی از آنها را اگر بخواهم بگویم، ساختار فرسوده اداری و بخشی هم مدیران سالخورده هستند. نیروهایی که به نظر میرسد توان جوانها را ندارند و برای رفع مشکلات مردم هم خیلی عجلهای ندارند.
29211
source