Wp Header Logo 240.png

به گزارش بازارنیوز، در ایران، میزان هدررفت محصولات کشاورزی به‌عنوان یک چالش مهم در زنجیره تولید و توزیع مطرح است. طبق گزارش‌های مختلف، حدود 25 تا 30 درصد از محصولات کشاورزی در مراحل مختلف از تولید تا مصرف نهایی هدر می‌رود. این هدررفت شامل ضایعات در مرحله برداشت، بسته‌بندی، انبارداری، حمل‌ونقل، و حتی در مرحله مصرف است.

نبود نظام کارآمد برای پیش‌بینی تقاضا و تولید باعث می‌شود در برخی موارد تولید بیش از حد نیاز باشد که این امر منجر به هدررفت محصولات مازاد می‌شود. این هدررفت‌ها تأثیرات منفی بسیاری بر اقتصاد کشاورزی ایران دارند و کاهش این ضایعات از طریق استفاده از فناوری‌های مدرن و بهینه‌سازی فرایندهای توزیع و نگهداری می‌تواند به بهبود کارایی و پایداری بخش کشاورزی کمک کند.

هوشمندسازی عرضه محصولات کشاورزی به معنای استفاده از فناوری‌های نوین و ابزارهای دیجیتالی برای بهبود فرایندهای تولید، عرضه، و توزیع محصولات کشاورزی است. این روند شامل استفاده از اینترنت اشیا (IoT)، هوش مصنوعی (AI)و کلان‌داده‌ها (Big Data) برای افزایش کارایی، کاهش هدررفت منابع، بهبود دسترسی به بازار و ایجاد شفافیت بیشتر در زنجیره تأمین است.

به‌عبارت‌دیگر، می‌توان گفت: مدیریت عرضه محصولات کشاورزی، یکی از مهم‌ترین جنبه‌های کشاورزی مدرن است و می‌تواند نقش حیاتی در تأمین امنیت غذایی و توسعه پایدار ایفا کند، به‌طوری‌که با استفاده از فناوری‌ها و روش‌های مدرن، می‌توان زنجیره تأمین را بهینه کرد و مدت‌زمان بین تولید و مصرف محصول را کاهش داد. این امر باعث افزایش عمر مفید محصولات و کاهش ضایعات می‌شود.

هوشمندسازی عرضه محصولات کشاورزی چه مزایایی دارد؟

مدیریت زنجیره تأمین یکی از مهم‌ترین کاربرد‌های استفاده از ابزار‎‌های هوشمندسازی است؛ با استفاده از داده‌های برخط، کشاورزان و توزیع‌کنندگان و در سطح کلان‎‌تر دستگاه‎های دولتی، می‌توانند تصمیم‌گیری‌های بهتری برای مدیریت موجودی، پیش‌بینی تقاضا و بهینه‌سازی فرایندها انجام دهند.

از طرف دیگر هوشمندسازی عرضه محصولات می‎توان موجب بهینه‌سازی توزیع و افزایش بهره‎‌وری در بخش لجستیک شود، به‌طوری‌که الگوریتم‌های هوشمند به تجزیه‌وتحلیل مسیرهای حمل‌ونقل کمک می‌کنند و به کاهش زمان تحویل و هزینه‌ها منجر می‌شوند. همچنین استفاده از سیستم‌های پیش‌بینی تقاضا می‌توان به‌صورت مستقیم اثر مثبت بر بهره‎وری اقتصاد بخش کشاورزی داشته باشد، به طور مثال با استفاده از کلان‎داده‎ها می‌توان تقاضا را پیش‌بینی و تولید را بر اساس آن تنظیم کرد که این مسئله کاملاً در کاهش ضایعات بخش کشاورزی و تولیدات غذا مؤثر است.

انتهای پیام/

source

khazarnameh.ir

توسط khazarnameh.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *